Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, chci se odborníka zeptat z jaké nejmenší vzdálenosti lze sledovat LED TV s úhlopříčkou 94 cm.
Děkuji za Vaše odpovědi předem
dnes už to neplatí a nic se nenásobí. Záleží na rozlišení - vždyť i TV se používají jako monitory k PC a pak u toho jste tak 40-50cm. Jde o rozlišení - jemnost obrazu a pak jak je vám to ne/přijemné.
Tak tak tyto vzdálenost viz první příspěvky platili pro klasické TV, dnes LCD a další to neplatí!
doplněno 16.06.14 11:25:To Bmbx jasně ,spíše jsem měl písnout že to "až tak neplatí"! je jasné že když bude plazma s úhlopříčkou pře metr nebudu přece sedět metr od ní!
Já bych s tím že to neplatí moc nesouhlasil, samozřejmě že velký vliv má rozlišení, ale zase nebudu koukat na tv tak, abych musel točit hlavou sem tam jako na tenisovém zápasu, jde přece o to abych nějak pohodlně obsáhl obraz očima a na to je pořád dobré násobení zhruba 2,5x úhlopříčka jak zmínil olaf. Co píše mikihans (5x) je trochu moc, já pamatuji 3-4x a to se jednalo o úhlopříčku obrazu 3:4 u 9:16 je to zase malinko jinak...
díky za odpověď, zatím mám možnost tak 2,10m. Budu tedy muset udělat nějakou přestavbu pokojíku.
nic nepřestavujte a zkuste to na týden... určitě si zvyknete v pohodě. Já si nemohl zvyknout na uhlopříčku 104cm na vzdálenost 3 metry, protože jsem se koukal dřív na 50cm ze 2m... vše je o zvyku.
Já ale nevidím důvod proč by se na televizi s velkou uhlopříčkou, používanou jako monitor mělo čučet z 50cm leda, že by byla dotyková, tak abych na ní došáhl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.