Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou má spotřebu nabíječka?

Od: asdasgfsfdgadf odpovědí: 4 změna:

Jak spočítám, jaký výkon - jaký odběr - má nabíječka na telefon? (A v přepočtu na peníze, mám klasický tarif, nevíte kolik u ČEZu stojí jedna kWh?). Domnívám se, že podle klasického vzorce o výkonu el. spotřebiče P=U*I to asi nepůjde, co?

Údajde o nabíječce na telefon Hawei Ascend P6

INPUT: 100-240V střídavý proud 50/60 Hz 0.2 A

OUTPUT: 5.0V stejnosměrný proud 1.0 A

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Při nabíjení bude odběr 6 až 7 W. Naprázdno nejvýš 2 W.

1 kWh stojí asi 4 Kč.

doplněno 08.07.14 19:05:

Mimochodem - můj VYPNUTÝ počítač má odběr 18 W.

Naprázdno neměřitelný, mám wattmetr s rozlišením 0,1 W a u moderního spinaneho zdroje bez zátěže ukáže nějakou desetinku po připojení (nabití kondenzátoru) a jinak nula. Elektroměr to taky nepostřehne

thomas100*
hodnocení

0x

Nemám zkušenost přímo s touto nabíječkou, ale

1. odběr proud na prázdno záleží hlavně na kvalitě spínaného zdroje

2. měřit odběr u spínaných zdrojů je poměrně komplikované, jelikož odběr není symetrický (v obou půlvlnách) a tak s tím majé mnohé elektroměry problém.

Odběr mimo jiné není v čase konstantní. Velká čísla to ale nejsou a pro peženěku je to oproti jiným žroutům v domácnosti zanedbatelná položka.

rv*
hodnocení

0x

Kdyz to nemuzete zmerit, tak nechte nabijecku v zasuvce. Za hodinu na ni sahnete a bude-li studena, spotreba je zanedbatelna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]