Nejste přihlášen/a.
Potřebuju poradit s nastavením satelitu.
Já doma i moji rodiče doma máme stejnou televizi od LG. Já mám satelitní příjem z jedné družice (ASTRA 3) a oni ze dvou (ASTRA 1 a ASTRA3) monoblok LNB. Doma mám naladěnou ASTRA3 na kvalitu cca 80 procent a vše OK. Když u našich naladím ASTRA3 (kvalita 90 procent), pak ASTRA1 má (cca 20procent). Po automatickém naladění kanálů mi to v tomto stavu (bez ASTRA 1) uloží programy až na pozice 4000. Ale já nevím proč to chce i ASTRU 1 když doma mě stačí ASTRA3 na to aby programy byly uloženy normálně. Když televize má dostatečný příjem ASTRA1 a ASTRA3 pak se u našich vše uloží ok. Problém je však v tom, že pokud televize hlasí 100procent na obouch satelitech, pak přijímač FERGUSON má pouze kvalitu na ASTRA1 a ASTRA3 je 0. Pak nevím jestli to není v nastavení LNB ve Fergusnovy. Změnou nastavení se mi tam podařilo dostat signál kvality, ale ani při tomto nejde CT24 na FERGUSON. Jsem z toho docela jelen. Nevím proč třeba televize hlasí oba satelity jako OK, ale FERGUSOUN vidí jen ASTRA1 a ne ASTRA3. Může mi to někdo nějak logicky vysvětlkit? Ach jo...
jen jednou jsem si zkusil nastavit satelitní konvertor sám. Akce skončila fiaskem a černou obrazovkou. Satelitní servisman mi potom lehce ironicky povídal, že prý jsem rozdrbal všechno co rozdrbat šlo.
Radím : zavolejte satelitního servismana dříve, než rozdrbete všechno co rozdrbat jde.
Nastavenie monobloku a dvoch družíc je jednoduché a urobte si kontrolu podla rady .Monoblok musí byt s uhlom 4,3 st čo je rozdiel medzi ASTROU 1 a 3 a dlžka ramena musí byt nad 600mm parabola 800mm .Nastavuje sa iba jedna družica ,druhá je nastavená automaticky mech.usporiadaním konvertora. Postavte sa za parabolu a konvertor -oko vpravo je určené pre ASTRU 3 -česke a slov programy. Lavé oko konvertora určené pre nemeckú ASTRU1 ZAKRYTE pri kontrole /čepicí ,páskou,metlou ,aby signál ASTRY 3 išiel a ladil sa cez Pravý konvertou .DiseQ v satel .prijímači musí byt prepísaný na PORT 2 ,alebo B a v tomto okamihu sa parabola nastaví na ASTRU 3 -obe stupnice Sila/ Kvalita na max .Nespúštajte režim autom ladenie celej družice ,ale podla parametrou dajte manualne napr ČT -Hotovo -bez nervou . Druhá družica ASTRA 1 je nastavená taky .Zložte kryt ,Vyberte si zo zoznamu družiíc aj ASTRU1 a v menu antena predpíšte DiseQ v receivri na PORT 1 - alebo A a Sila a Qvalita sa objaví automaticky. Naladte si čo chcete z tejto družice nie však hnoj do 4000, ale cca 25 volných HD programou. Ak sa po zakrytí laveho kovertoru ,nedari získat Silu a Qvalitu Astry 3 ,tak ste na susednej družici .Prajem úspech na prvý šup -dodržte postup.Niektore monobloky neznačkové majú ten Diseq presne naopak -skúste aj to .
Priatel ED .Prečo dávate množstvo otázok a žiadate vysvetlenie , ked potom jednoduché- zrozumitelné -rady dalej nepoužijete? To je učebnicový postup
učebnicový postup ve slovenském jazyku není pro každého až tak učebnicový.,jelikož naše učebnice je v českém jazyce. dávat metlu na konvertor v okamihu, je masakr, hlavně v technickém slohu
Priatel olaf- moja rada a výčitka patrila tazatelovi ,nie vám .Ak kontrolu správnosti ožiarenia konver budete robit častejšie ako 2x ,tak zistíte, že vaša ruka je krátka na chvilkové zakrytie pravého -leveho oka monobloku, preto idealne funguje ta metla! Učebnica hoc v "cudzom" jazyku je viac ako to lamentovanie
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.