Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jehla do gramofonu

Od: naspatricek® odpovědí: 10 změna:

Ještě jednou všem děkuji za příspěvky ohledně čistění vinylových desek a mám ještě jednu prosbu. Sháním jehlu do už letitého ale přesto dobře hrajícího gramofonu Tesla Synkopa 1032A. Nevíte jestli by se ještě daly někde koupit?

Zasílám foto jak gramofonu tak (nevím jestli to říkám správně) přenosky do které sháním jehlu. Děkuji

Jehla do gramofonu
Jehla do gramofonu #2
Jehla do gramofonu #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Proč by nešla sehnat? Koukni sem.

heureka.cz/...

sonyboj*
hodnocení

2x

Tak tuhle mašinu jsem taky vlastnil. Měla poměrně slušné dvoupásmovky. Jehlu, jako takovou seženete asi už těžko. Prodávala se safírová, nebo diamantová a byla zasazená v takové gumové krychličce. Určitě se dá koupit celá vložka do přenosky, ale za bude stát mezi pěti až šesti sty Kč.

hodnocení

1x

Jak je vidět v Jenykově odkazu dá se koupit aj samotná jehla.

sonyboj*

Pravda, dá se sehnat, to jsem přehlédl, ale je potřeba si dát pozor na to, jaký je to model. Má sice označení stejné, ale existuje stará a nová verze. U Synkopy to bude ještě stará vložka. A taky nezapomeňte vyzkoušet, jestli v té vaší vložce ještě fungují krystaly! Kdyby ne, je vám nová jehla na nic a stejně koupíte celou novou vložku.

hodnocení

Děkuji za odpověď. Můžete mi ještě prosím poradit jak vyzkouším jestli fungují ty krystaly? A vyhledal jsem i jehlu kterou popisujete, myslíte, že je to ona? - Chvějka VB 4301 je ve vyhldávání jak na seznamu tak i googl.

Jehla do gramofonu #4
Jehla do gramofonu #5
Jehla do gramofonu #6

Nejdřív bych vzal tu vložku co máte na druhým a třetím obrázku a zašel do prodejny kde se prodavají (snad ještě pořád) gramodesky a tam by vám měli poradit. A podle toho se pak zařídit.

doplněno 15.06.14 09:39:

Zkuste se zeptat i v prodejně s cédéčkama.

hodnocení

No, problém je v tom, že v Jihlavě ač krajském městě už není žádný obchod s vinyly... :( Všude mají jen CD. Ale zkusím nějaké obchody s elektrem

sonyboj*

Bez staré jehly to půjde vyzkoušet asi dost těžko. Zkouší se lehkým přejetím prstu po hrotu a musí se z reproduktorů ozvat klasické zapraskání.

Ale, ale, sonyboj, stejně jak se zkouší přenoska lehkým a opatrným přejetím prstu po jehle, tak bez jehly stačí lehce přejet prstem po pružné vidličce do které jehla zapadá, zvuk sice nebude tak výrazný, ale na zkoušku to stačí.

Nepamatuji, že by naše přenosky byly vyráběny z piezokeramiky. K výrobě se používala Seignettova sůl a ta má omezenou životnost, takže vyzkošt by se to mělo.

sonyboj*

Tím líp pro "nasprtricerk" . Díky za opravu ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]