Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosil bych o radu. Sháním pajecku a multimetr pro takove male kutilstvi. Jakoze pripajet par led diod, baterii, dratky, dale pak obvody k arduinu. Nic narocneho. Rad bych se zeptal, zda si vystacim s timto:
je to na amaterske pouziti, ale abych si dokazal zmerit zakladni hodnoty k vypoctum a tak.
diky
Zdravím, já mám tenhle a spokojenost: ges.cz/...
U toho, co jste sdílel by mi asi vadili ty sloučené kabely.
Ta pájka mi teda přijde trochu dražší, ale to už je věcí zákazníka a GESu.
U toho měřáku teda by mi hodně vadili ty káblíky. Já raději když jsou odpojitelné a vyměnitelné. Už jsem jich totiž několik za ty roky rozbil. Holt ty hroty jsou náchylné. Navíc se dají v případě potřeby ty káblíky s hroty odpojit a sehnat a připojit třeba s krokodýlky což mně teda vyhovuje víc.
Páječka se mi zdá moc silná, bohatě stačí 75W - 100W. Bojím se, aby jste sní něco nespálil...
No ty multimetry co tady vidím, je fakt velmi holý základ. Avšak v této cenové relaci asi nic jiného neseženete. Ideálně kdyby jste sehnal něco co měří i frekvenci (u arduina se vám to bude hodit, např PWM regulace, atd..)
doplněno 12.06.14 14:31:Rozdíl mezi 125W, a třeba 75W poznáte při pájení jemné elektroniky (odloupnuté cestičky DPS, přehřáté součástky), ale pokud již umíte obstojně pájet, tak je volba na vás. 100W pájka ideál...
Takové multimetry (trochu schopné) se pohybujíí cca kolem 1000Kč.
kvalitnější kabely, se kterými se mi velmi dobře pracuje, jsou v trochu jiné cenové relaci ...ovšem, pokud by byl použit jiný přístroj
doplněno 12.06.14 14:35:pro základní měření třeba tento
doplněno 12.06.14 14:36:z levnějších
250Kč, za vodiče?... To si raději koupím ty dva bánánky sám, patřičné konektory (či jak se tomu nadává), a spíchnu si to do 50Kč sám a možná i kvalitněji.
Páječtu transformátorovou mohu doporučit jen pro pájení kabelů, určitě ne elektroniky, tam pokusd tro člověk opravdu neumí, dochází k poškození úplošných spojů teplem a pod. Dnes se dají koupit páječka s regulací teploty na hrotu za pomětně sslušné peníze, ale vše záleží na účelu pro který ji chceme použít. Multimetr by měl mít přívodní kabely výměnné, velmi často potřebujeme kabel někam připojit tak, abycho jej nemuseli držet rukou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.