Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Nezáleží mi na hluku.Jednoduché klima bez topení a na spotřebě elektřiny mi také nezáleží.
Na to kolik vynesu vody z kondenzátu mi také nezáleží.Chlad je jediné na čem mi záleží.
Nemá někdo zkušenost z KLIMA do 5000KČ? Jsou to jen ochlazovače vzduchu na
vodní a ledové bázi? Výrobník ledu doma máme,tak to není problém.
euronics.cz/...
Nemám zkušenost a nechci koupit zajíce v pytli.
Mám klimatizaci Climatronic-dinamic (podobná, jako v tom vašem odkazu). Není to ochlazovač, je to skutečně kompresorová klimatizace. Nic moc. Sice chladí, ale v místnosti cca 45 m krychlových nedokáže stáhnout teplotu pod 24 stupňů (nastavených mám 20) a to kompresor běží od rána nepřetržitě. Hlavní problém vidím v jejím principu. Klima nasává vzduch z místnosti, část vzduchu ochladí a vrátí do místnosti. Zbytku vzduchu předá odebrané teplo a telý jej vypustí hadicí přes otvor ve zdi ven. Jenže ten chybějící vzduch v místnosti se musí logicky něčím nahradit, takže se všemi možnými i nemožnými škvírami nasává do místnosti teplý vzduch z okolí (pěkně to hvízdá v zavřených dveřích). Účinost celého systému tak značně klesá. Příště bych si ten krám už nekoupil.
doplněno 11.06.14 19:31:Teď jsem si všiml, že to zařízení v odkazu není klimatizace, ale ochlazovač. Od toho bych asi neočekával vůbec nic.
Za ty prachy co stojí ten ochlazovač z Vašeho odkazu si můžete koupit dobrý stropní ventilátor. Ten bude pro pocit chladu mnohem výraznějším přínosem.
Klima do 5tkč je utopie. Pokud chcete mít opravdu účinnou klimu, musíte uvažovat o split klimě, tedy kompresor a chladič venku na zdi, výparník s větrákem v místnosti. To funguje naprosto spolehlivě. Ale je to holt za jiný prachy...
tohle nemá s klimatizací nic společného. neochladí. jen budete mít v místnosti vzduch jako v prádelně...
ani hromada ledu to nezachrání.
doplněno 11.06.14 19:40:odpověď na první otázku hledejte u prodejce (výrobce, dovozce). koupil jsem tento typ "klimatizace"před lety na zahradu do zděného domu. druhý den jsem to prodejci vrátil. do zásobníku jsme dali cca kilo ledu a nic. jen vlhko...
nejlevnější klimatizaci koupíte od cca 6000,-Kč
doplněno 11.06.14 19:43:mimochodem údaj v odkazu do 300 m3 je snad špatný vtip. 70W výkon... to snad vypovídá o všem
Tak proč se to prodává jako KLIMA? Vy to máte doma? (prádelna)
Nechám si rád poradit co vlastně mám koupit i do 10000KČ
jako klima to prodávají aby to prodali zájemcum o klimu. Když tuknete na zvlhčovače .. OUHA tady to prodávají jako zvhčovače.
Ale Vážně: Není to mobilní klima. Mám mobilní i pevnou a mobilní není tak dobrá jako pevná ani komfortní. Má mnoho nevýhod a jedinou výhodu. Navíc jen lehce ochlazuje. Klima chladí. Mobilní mi včera v 30 stupních dělala 27. Pevná dělala 24 a to jsem ji mel na 24 nastavenou. Umí i 19. Mobilní to neudělá nikdy. Pokud ji nebudete mít na zahradě, kde postradá smysl, budete brzy řešit VELKY problém s odpadem ( teplo a voda), tedy pokud ji nebudete mít jako já na pevno, a už to ztrácí význam mobility. Zavazí a musím ji mít státe na stejném míste s radiusem 2 metry.
Mobilní jsou kolem 7-8000, ale záleží na prodejci o kolik Vás chce obrat. Výrobní cena - směšná
p.s. mobilní Vám lehce odchladí malý prostor a to ještě za předpokladu, že bude ZAVRENY ! Pokud to máte třeba do obchůdku, moc efektní to není, ale lepší jak dratem do oka. Výkonnost tak 30 kubíku.
Pevná klima, malého typu mi chladí dvě otevřené místnosti a to je ještě pootevřené okno, aby byl čerstvý kyslík. Samozřejmě na nesluneční straně.
Popřemýšlejte zda je mobilní to pravé ořechové. Pokud Vám nezaleží na penězích ( nehraje roli elektřina) tak zvažte pevnou. Nainstalujete si ji sám za hodinku nebo tři.
Já nevím sice jak ostatní co se tu vyjadřují, ale já nebyl přímo nespokojen. Měl jsem normální mobilní klimatizaci a prodal jsem ji jen z důvodu prachů a spotřeby el. energie. Jinak klasická mobilovka tedy hadice do okna a doma hluk. Když jsem si dal práci a okno pořádně utěsnil tak to slušně chladilo. Nebylo to třeba při venkovní teplotě přes 35 a uvnitř 20, ale bylo to kolem 24 a hlavně ten vzduch se lépe dýchal. Alespoň mě.
A důvod pro mobilní klimatizaci? Třeba nemožnost mít splitku a upevnit ji na venkovní zeď. To jde možná tak na vlastním baráku, ale určitě ne v podnájmu a nebo když se zateplí barák a jste v družstvu, svj či jiném spolku kde by mohl být problém.
Neříkám není to terno, ale lepší než drátem do oka
Pokud máte kam umístit vnější jednotku, tak jednoznačně split, cena cca 15000,-, ale stojí za to. Mám pár let v paneláku, vnější jednotku schovanou na lodžii, takže jediný problém je provrtat se panelem ven. Funguje spolehlivě, v těchto vedrech běží i v noci, aby se dalo spát ( šumí to asi jako normální větrák ). Je lepší si koupit samoinstalační, kde jsou speciální propojovací spojky, takže po prostrčení vyvrtanou dírou v panelu se to jen spojí a jede to Na ty ostatní splity potřebujete technika chlaďaře, aby tam natlakoval chladicí médium. Ale jestli nemáte balkon ani "francouzské dveře", kam by se dala pověsit vnější jednotka, tak asi nezbývá než ta mobilní, ale ta opravdu kompresorová, ten vodní ochlazovač je k ničemu.Můžete mrknout na odkaz : letaky.skrz.cz/... , tam jsem ji za podobnou cenu před pár lety kupoval a spokojenost
Rozlijte kýbl vody na podlahu a bude chladit jako ta vaše "klimatizace". Odpařováním vody dojde k ochlazení vzduchu. Bohužel zároveň stoupne vlhkost vzduchu a pocitově se bude zdát tepleji. Dlouhodobé spolehlivé řešení je split klimatizace, klidně i samoinstalační, třeba i česká od ACOND. A jestli máte topení na elektriku, třeba i nějaká s přitápěním.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.