Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí kino propojení

Od: kamca123 odpovědí: 7 změna:
Zdravím, mám takovej problém. Mám TV LG42LW4500 a chci k tomu připojit audio sestavu ( czc.cz/... ), jenže vůbec netuším, jak to propojit s TV a co mám udělat, zkoušela jsem to různě propojovat, ale netuším. Poradí někdo prosím?Stačí zakoupit alza.cz/... nebo alza.cz/... Díky!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pro domaci kino potřebujete propojit tento systém pouze pro obraz,většinou kabelem scart-scart,popř.jiným vhodným kabelem(cinch).Záleží jaký výstup je z přehrávače domácího kina a vstup do TV.Zvukově propojíte přehrávač přiloženými kabely s reproduktory.Na přehrávačí bývá posáno,který kabel do které zdířky zapojit(levý přední,levý zadní atd.).Pro zkoušku je pak zvukový test přímo v menu přehrávače.

Domácí kino propojení
Domácí kino propojení #2
dzordz*

Tohle jsou ale pouze samostatné reproduktory, ne? Takže dostat zvuk z televize do nich.

Jestli má televize 5.1 výstup, tak z něj na levé tři páry červených a bílých cinch konektorů na subwooferu.

Jestli ne, tak stereo z televize (tam zřejmě bílý a červený pro to bude) do jednoho páru červená+bílá v pravé polovině. Tím prvním odkazovaným kabelem by tohle šlo udělat taky, ale v tv by to muselo být zapojeno jako sluchátka, což by asi nebylo nejlepší.

doplněno 10.06.14 21:07:

Koukám na tu televizi, má optický výstup (toslink), ale z toho to dostat na 5.1 cinche ani 9pin mini din jednoduše nepůjde, by musel k tomu být převodník, by stálo aspoň tisícovku..

Aha,tak to jsem si nevšiml,že se jedná pouze o reproduktory.Myslel jsem,že se jedná o klasické domácí kino.

doplněno 10.06.14 21:51:

Moje chyba,tazatelka to v dotazu píše jasné,že se jedná o audio sestavu.

jabraka*
hodnocení

0x

Pro použití domácího kona je důležité,aby televizní signál,tedy jeho zvuková složka,obsahovala modifikaci 5.1.Těžko bude normální stereo z televize hrát všemi pěti reproduktory.

JABRAKA

kamca123
hodnocení

Tak, koupila jsem Scart a propojila to přes něj, teď mi zvuk jede když mám puštěnou TV (anténa), ale na DVD nebo USB v TV nejede. Co dělám špatně? :/

dzordz*

Bude, přepne se to do "all channel stereo" módu. Zvuk půjde ze všech, ale bude stereo, ne prostorový.

Když teda máte i DVD možná by byl onejjednodušší obraz i zvuk scartem nebo hdmi posílat do dvd a repráky mít připojené na něj?

kamca123
hodnocení

Máš naprostou pravdu, děkuju moc za radu! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]