Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem. Bohužel mi dnes na mém Huawei Y300 přestala fungovat část dotykové plochy displaye. Telefon je v záruce, ovšem byl kupován z Aukra jako použitý a tedy nejsem kupujícím uvedeným na faktuře, původně je kupován v DATARTu jako dotovaný telefon.
Chci se zeptat, jestli můžu reklamovat telefon sám, na své jméno, ikdyž je na faktuře uvedeno jméno jiné? Nebudou s tím dělat problémy?
Případně máte někdo zkušenosti s reklamací v DATARTu? Jak k reklamacím přistupují? Aby se mi telefon nevrátil s tím že jsem si to udělal sám nebo najdou nějakou další kravinu, jak to mají některé servisy v oblibě. Je rozhodnutí o reklamaci vlastně záležitost obchodu, nebo telefon rovnou přeposílají do některého servisu, kde teprve bude o reklamaci rozhodnuto?
Díky všem za jakékoliv rady a postřehy.
Nevím, co si mám představit pod pojmem "dotovaný telefon". Ale jiné jméno na faktuře by je zajímat nemělo, nikdo ti nemůže bránit prodat vlastní věc, pokud to třeba nemají v obchodních podmínkách vázaných na onu "dotovanost" telefonu. A naopak prodejce by ti měl být schopen vyjet fakturu podle věci, když jí ztratíš.
Jednou mne okradli v "krámku" na Národní v Pze. Ukazoval mi barvu, domů jsem otevřel a jiná - rozdíl asi jako mezi lejnem a pomerančem. Reklamuji, barva není, zkuste později. Barva není, zkuste později. Barva není, zkuste později. Grrrrrrr. Tak lejno.
Jednou jsem reklamoval baterii u nového telefonu u Vodafonu, protože mi vydržela asi jen polovinu toho co ostatním. Zamítli, že je v normě. Nenechal jsem se odradit a po nějakém týdnu reklamoval znovu. Zamítli, že je v normě a přiložili tří stránkovou sjetinu od externí firmy s výsledky proměřování. Takže, ač jsem neuspěl, necítil jsem se vyjebán. Budu-li samozřejmě věřit, že to byly výsledky skutečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.