Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace second-hand mobilu

Od: mikihans® odpovědí: 1 změna:

Ahoj všem. Bohužel mi dnes na mém Huawei Y300 přestala fungovat část dotykové plochy displaye. Telefon je v záruce, ovšem byl kupován z Aukra jako použitý a tedy nejsem kupujícím uvedeným na faktuře, původně je kupován v DATARTu jako dotovaný telefon.

Chci se zeptat, jestli můžu reklamovat telefon sám, na své jméno, ikdyž je na faktuře uvedeno jméno jiné? Nebudou s tím dělat problémy?

Případně máte někdo zkušenosti s reklamací v DATARTu? Jak k reklamacím přistupují? Aby se mi telefon nevrátil s tím že jsem si to udělal sám nebo najdou nějakou další kravinu, jak to mají některé servisy v oblibě. Je rozhodnutí o reklamaci vlastně záležitost obchodu, nebo telefon rovnou přeposílají do některého servisu, kde teprve bude o reklamaci rozhodnuto?

Díky všem za jakékoliv rady a postřehy.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

janis
hodnocení

0x

Nevím, co si mám představit pod pojmem "dotovaný telefon". Ale jiné jméno na faktuře by je zajímat nemělo, nikdo ti nemůže bránit prodat vlastní věc, pokud to třeba nemají v obchodních podmínkách vázaných na onu "dotovanost" telefonu. A naopak prodejce by ti měl být schopen vyjet fakturu podle věci, když jí ztratíš.

Jednou mne okradli v "krámku" na Národní v Pze. Ukazoval mi barvu, domů jsem otevřel a jiná - rozdíl asi jako mezi lejnem a pomerančem. Reklamuji, barva není, zkuste později. Barva není, zkuste později. Barva není, zkuste později. Grrrrrrr. Tak lejno.

Jednou jsem reklamoval baterii u nového telefonu u Vodafonu, protože mi vydržela asi jen polovinu toho co ostatním. Zamítli, že je v normě. Nenechal jsem se odradit a po nějakém týdnu reklamoval znovu. Zamítli, že je v normě a přiložili tří stránkovou sjetinu od externí firmy s výsledky proměřování. Takže, ač jsem neuspěl, necítil jsem se vyjebán. Budu-li samozřejmě věřit, že to byly výsledky skutečné. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]