Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pripojeni repro k tv i PC soucasne

Od: filipoh* odpovědí: 7 změna:

DObrý den, chci se zeptat, jak se dají připojit reproduktory 5.1 k TV i PC současně, potřebuji nějaký rozbočovač k drátům od reproduktorů? Děkuji
(TV: mall.cz/... , repro: kasa.cz/... )

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

elisek1988*
hodnocení

0x

Nejsem odborník, ale TV má digitální optický vstup, kdežto repro klasický jack, nebo cinch. My to doma zapojovali přes SCART, ale zvuk fungoval jen při běžném sledování, pro SMART funkce jako youtube to nefungovalo, prostě bylo ticho.

doplněno 05.06.14 13:45:

Ještě mě omluvte, pletu si vstupy s výstupy, takže televize má výstup. A mám podobné repro, tak třeba bude proncip stejný. Dá se připojit jako 5+1, nebo stereo, takže do SCART narvat stereo (jinak to ani nejde) a do PC jako 5+1.

filipoh*
hodnocení

Takze jestli dobre chapu, repraky zapojim barevnyma dratkama (zluta, cervena a bila) do pc a scart mezi reprakama a tv? Nevedel jsem ze z repraku muze vest scart... Repro jsem jeste nekoupil, zjistuji zda by to slo zapojit nez koupim :) dekuji
praivo*

Neee... Pro propojení zesilovače s PC použiješ kabel jack/2× cinch (levý a pravý kanál), pro propojení s TV optický kabel (nutno dokoupit). Pak ještě budeš muset správně připojit všechny reproduktory.

doplněno 05.06.14 17:02:

Aktivní vstup si pak zvolíš na předním panelu nebo dálkovým ovladačem.

filipoh*
Ano, takto je mi jasnejsi, dekuji mnohokrat :)
elisek1988*

Optický kabel si sice koupit může, ale bude mu k prdu, když ty repro mají pouze 2x analogový a 1xRCA vstup! A repráky s digitální vstupem jsou cenově mnohem výš. Do PC se to dá připojit buď 2x cinch, nebo pomocí redukce z 2xcinch na 1 jack, mají např. v Globusu za cca 20kč. Jak jsem psala výše, máme doma repro 5.1 se stejnými vstupy jako tyto a též SMART TV a jediné řešení bylo přes SCART (z jedné strany SCART, z druhé strany jsou tři barevné výstupy - žlutý, bílý, červený) a repro se připojí na červený a bílý, žlutý se nechá prázdný. V TV se pak nastaví přes co má zvuk jít a ta SCART se tam sama objeví.

doplněno 05.06.14 18:16:

Našla jsem, že dělají převodník:

alfacomp.cz/...

Ale jestli to bude opravdu fungovat nevím. Kabel, kde by byly na jedné straně cinche a na druhé optika neexistuje (pokud vím), protože není možné bez převodníku mít kabel, který je zároveň i na digitální i na analogový signál.

doplněno 05.06.14 18:18:

Toto je řešení za 47kč:

alza.cz/...

Sympatičtější cena oproti 1700kč za převodník.

praivo*

A jo, pardon, někde jsem našel, že to optiku má. Tak 2× kabel jack/2× cinch (jednou pro TV a jednou pro PC), . Kabel od TV (zapojený do její zdířky pro sluchátka) do vstupu CD, kabel od LINE-OUT počítače do vstupu GAME.

doplněno 05.06.14 19:32:

Osobně bych ale do podobné soustavy nešel, táta před několika lety koupil podobnou (také Genius 5.1) a poměrně brzo odešel jeden výstup (pravý zadní). A podle toho, co jsem našel, to není zas tak výjimečné.

elisek1988*

Z repráků nepovede SCART, SCART bude v TV, repro se zapojí pomocí CINCH.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]