Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat dostal jsem jsem usb nabíječku AA baterií nabíječka je pro 2 baterie.chci se zeptat jestli by tato nabíječka šla použít na spínaný 5v,750ma zdroj.rozdělal jsem tu nabíječku a není tam ani žádná elektronika prostě jenom 2 baterie které jsou zapojeny sériově.jde mi o tohle:můžu to zapojit takto:plus od jedné baterie k mínusu k druhé.a zbylé dva kontakty +a- ke zdroji.
Docela podivná nabíječka, jestli takto přebíjí každý článek až na 2,5V tak to potěš...
Jinak je vcelku jedno, jaký zdroj použiješ, jestli přímo USB nebo jiný 5V zdroj (ovšem určitě aby byl stabilizovaný opravdu na těch 5V). 750 mA je proud, který je cca schopno běžně dodat i USB, takže tam bych problém taky neviděl. Jen ta nabíječka se mi moc nelíbí, ale co už...
určitě si hlídej dobu nabíjení, když do baterek poteče 750 mA, nechal bych tam 2500 mAh baterky max 3,5 hodiny, ať se nepřebíjejí.
doplněno 01.06.14 11:18:Jinak než překuchávat nabíječku, dal bych na onen spínaný zdroj na výstup USB konektor a máš po starostech, nabíječku můžeš využít i kdekoliv jinde a naopak zdroj třeba k nabíjení mobilu.
doplněno 02.06.14 10:44: bmbx: jo, to jsem přiznávám placl kravinu, každopádně s tou dobou nabíjení je to potřeba dodržetmikihans:
AA články Ni-MH a Ni-Cd se nabíjejí proudem, napsat že se přebíjejí na 2,5V na článek je poněkud nesmysl
Ano, pokud nabíječka nemá žádnou elektroniku musí se dodržet doba nabíjení, která je nepřímo úměrná velikosti nabíjecího proudu. Ale nabíječku, která nemá stanoven proud alespoň odporem bych zahodil. U USB na počítači je max. proud různy dle jeho režimu a provedení a u USB nabíječek je max. proud také různý, podle toho k čemu je určena, vždy se předpokládá, že nabíjené zařízení se ohlídá nějak samo. Nabíječka bez stabilizace proudu, nebo delta U obvodu je poukázka na brzké zničení aku
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.