Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zesilovač k subwooferu

Od: rskrys* odpovědí: 4 změna:

Ahoj lidičky. Koupil jsem si tenhle 120W subwoofer: ame.cz/... achtěl bych si k němu postavit subwooferový zesilovač okolo 100 - 120 Wattů pište mi prosím nějaké návrhy :D Předem děkuji ;)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ten reproduktor není nic extra - nicneříkající frekvenční rozsah - není napsáno v jaké toleranci ten rozsah zvládne takže údaj o ničem. Ani frekvenční křivku výrobce z pochopitelných důvodů nezveřejňuje - potom by ten reproduktor nikdo nekoupil. Výkon asi nebude 120W sin, takže koupit třeba nějaký mono zesilovač zde: gme.cz/... nebo ještě líp nějaký starší zesilovač z Aukra. 1x50W sin bude stačit. Btw. a co bedna? Na zvuk má kvalitně navržená a postavená bedna mnohem větší vliv než zesilovač.

Když jsem já stavěl subwoofer, použil jsem tento dvoucívkový reproduktor TVM: tvm-valmez.cz/... To je úplně jiná kvalita. Je tam i vidět jak by měla vypadat frekvenční charakteristika hlubokotónového reproduktoru.

rskrys*
hodnocení

Bednu mám... reprák jsem zkoušel na 40w zesilovači (s TDA7375) a hraje to dobře... reprák kupovat jiný nebudu už z finančních důvodů. Co zkusit postavit subwoofer s přeladitelnou výhybkou?

jabraka*
hodnocení

0x

Subwoofer pracuje na frekvenčním rozsahu 8 - 4000 Hz.S potlačením na vyšších kmitočtech až 6 dB.

Nemá smysl do něj pouštět signál o celém spektru,nevyužije se celý výkon zesilovače.Reproduktor označený výkon 120W znamená pouze přebuditelnost,tedy maximální výkon,který ho nezničí.

JABRAKA

rskrys*
hodnocení

Takže kdybych si postavil zesilovač s TDA1562Q a preladitelnou vyhybkou, tak nic neskazim?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]