Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, má někdo zkušenosti, jak je to s uznáváním (elektro) vyhlášky 50/1978 Sb. v Rakousku? Před rokem jsem složil zkoušky z §5, skoro rok pracuji v ČR v elektrooboru (vystudoval jsem silnoproud, pracuji ve slaboproudém oboru) a rád bych zkusil práci v Rakousku. Zajímá mě tedy, jestli mi výše uvedená vyhláška bude k dobru a mohu ji zmiňovat v životopise atd.? Rád bych, aby mi například pomohla získat zaměstnání nebo abych mohl vykonávat ,,kvalifikovanější" práci. Musím absolvovat například nějaké rakouské přezkoušení nebo stačí třeba nějaký pouhý "překlad" toho papíru, který budu držet v ruce nebo mi stačí držet v ruce pouze "ten papír" ( ) vystavený v ČR? Má někdo nějakou zkušenost? Děkuji.
Za prvé bych se být Vámi pokusil udělat si paragraf 6, přeci jen pětka je jen takový nezbytný základ a ani u nás, ani venku to není nic, s čím by jste se mohl ohánět jako samostatný elektrikář.
Na seminářích nám dřív říkali, že česká padesátka se v okokních zemích uznává (paradoxně kromě Slovenska...), ale jestli je to skutečně pravda, to nevím.
Zkuste si zavolat na Státní úřad bezpečnosti práce suip.cz/...
kde by to mohli vědět, případně Vás přesměrují jinam.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.