Nejste přihlášen/a.
Čauvec lidi ... mám W8 a chtěl bych přejít na UBUNTU ... Mám instalační DVD bohužel se nějak nemůžu domluvit s BIOSEM a když nainstaluji UBUNTU je to pod svazkem ... ve výběru OS spolu s W8 avšak když dám spustit zčerná obrazovka a dál nic. Celkem mě to vy.írá Asi nějaké špatné nastavení v BIOSU nebo já nevím a nedá mi to spát ... Jo a zkoušel jsem přejít aspoň na W7 bohužel zde jsem též narazil. Spustil jsme instalaci z D jednotky na C a zůstal jsem v hlavním okně Instalace kde mi to hlásí chybu a prý to začně instalovat až po znovu spuštění a nic
Prosím POMOC
Zdravim
Zažil jsem už u několika počítačů, většinou notbuků, že jsem nemohl nainstalovat Ubuntu současně s Windows. A problém byl i při instalaci samotného Ubuntu. Jak píšete. V BIOSu je vždy nějak nastaven zákaz jiného OS než Windows. Asi obchodní politika. Nemůžu poradit přesně, dost blbě se to hledá, pokaždé je to trochu jinak. Vždycky dost experimentuju. Ale zatím se mě to podařilo vždy. Někdy taky pomůže instalace v textovém režimu. Často jsou to počítače koupené levně např. na poště v Rakousku, nebo u specializovaných firem, které mají multilicence na Windows a nebo se službami internetu. Zuby nehty se snaží aby zákazník nepřešel jinam.
Dobrý den, já jsem problém s dualbootováním vyřešil na NTB zákazem nepotřebných portů v BIOSu. Můžete zkusit zakázat to, co nutně nemusí běžet. Zdravím!
doplněno 28.05.14 23:23:marekk - zkuste na disku C najít soubor "boot.ini" (možná je skrytý) a ten editovat, resp.
musí tam být správně zapsaná cesta k Ubuntu.
doplněno 29.05.14 08:28:blechta - je fakt, že jsem vycházel z OS WIN-XP, kde tomu takto bylo. Pokud to je již jinak, tak se omlouvám za špatnou radu.
U toho dualbootu jsem skončil ... mám tam sice WIN8 na výber + UBUNTU ale když kliknu na ubuntu tak mi zčerná obrazovka a NIC ... restart a fakčí jen WIN8
Zkus tu Fedoru. Microsoft Ubuntu nemá moc rád a k OEM W8 ho nenainstaluješ, protože nemá nějaký certifikát., který Fedora má.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.