Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zrovna jsem dostal do ruky 5ks solárních panelů z led světel na zahradu. Jeden panel dává přibližně 4V a 10mA na prosvítajícím slunci přes mraky. Teď zvažuji jak je využít a zapojit. Napadlo mne udělat si jen tak ze srandy nabíječku na 5V pomocí dc-dc měniče step-up. Ale měnič pracuje od 3,5V na vstupu. Takže by pracoval jen při dobrém slunci. Nebo zapojit panely serio-paralelně, kdy bude na slunci 8V, ale jen 20mA místo 50mA. (serio-paralelně by se využily jen 4 panely. V paralelním všech 5)
Jak podle vás zapojit nejlépe panely?
doplněno 27.05.14 16:24:Ohledně dc-dc měničů mám více nejasností. Např: Pokud nastavím výstupní napětí na 20V u měniče co zvyšuje napětí a na vstupu ve chvíli nastavení bude 10V, bude vše ok, ale co se stane pokud 1. Napětí poklesne na 5V. 2. napětí vzroste na 25V?
Dc-dc měnič co chci koupit pracuje v parametrech:
Input voltage:3.5V-32V
Output voltage:5.1V-34V
Input current:Rated current is 2.5A,maximum 3A(Additional heatsink is required)
doplněno 27.05.14 16:25:U otázky ohledně napětí mluvím o vstupní změně napětí. Jde mi o to zda bude na výstupu pořád 20V, nebo se to bude měnit v závislosti na vstupu. A taky co udělá měnič pokud na vstupu bude více jak má být na výstupu
Pokud je to stabilizovany nastavitelny vystup a menic typu buck-boost, tak bude drzet vystup na konstantnim napeti at se meni vstup jak chce, ale to z toho pipisu tady neni jasne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.