Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíječka mobilu nenabíjí v někt. zásuvkách

Od: miramira® odpovědí: 11 změna:

Zdravím, objevil jsem takový fenomén u mobilu HTC resp jeho orig. nabíječky, kdy tato nabíjí jen v některých (českých) zásuvkách 230V. Jde o dvoukolíkovou lehkou nabíječku s USB výstupem 5V 1A. Setkali jste se s tím někdy? čím to je způsobeno? Dík. (třeba nová dvojzásuvka tango ani ťuk a jednozásuvka OK, zajímavé, že). Jen pro možné spekulace, pro spotřebiče jsou zásuvky o kterých je řeč funkční. :)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Má to menší průměr kolíků, tak holt někde nemá kontakt.

hodnocení

1x

Problém je jediný. Klasická zástrčka má celokovové kolíky a u nabíječek je kovová část na konci. Pak záleží na správné instalaci zásuvek - u našich by to dělat nemělo, ale nutno dodržet předpis pro instalaci. U prodlužováků a rozboček jsou taženy úzké mosazné plíšky a pokovená část kolíků projede plíšky a ty sevřou umělohmotnou část. Ve vašem případě by asi pomohlo nezasouvat nabíječku na doraz.

hodnocení

0x

Má to v těch zásuvkách dobrý kontakt? A ostatní spotřebiče v těch zásuvkách fungují? Možná bych opatrně zkusil poohnout vidlici a zkusil znovu.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Ano. Je to způsobeno špatným kontaktem vidlice nebo nabíječky v zásuvce. Většinou stačí vidlici v zásuvce trošku povytáhnout, to znamená nezasunovat nadoraz.

doplněno 21.05.14 20:02:

Je to o vzájemném postavení kontaktů. Každá zásuvka je trošku jiná a kontakty na vidlicích a nabíječkách jdou často jakoby proti sobě. Nejsou rovné a silné jako u vidlice s uzemněním.

hodnocení

jo jo, ai tak. zkoušel jsem povytáhnutí, ale myslím, že to nic neudělalo. Tal trochu záhada hlavolamu :)

Pro vyloučení nedobrého kontaktu, bych to zkusil ještě jednou přes prodlužovačku, nebo rozdvojku :)

Ono to totiž nemá žádné jiné vysvětlení než špatný kontakt...

tuhle HTC nabíječku mám taky a zatím se mi nestalo, že by někde nefungovala, zajímavé :) mám dvojzásuvku Tango hned u postele, kde ji používám nejčastěji - no problemo

Nabíječka mobilu nenabíjí v někt. zásuvkách
hodnocení

ano, to je ona.

jmhad*
hodnocení

0x

Já bych nejledal závadu v zásuvce,ale zkusil nabíječku otočit ve smyslu fáze -nulák.

jmhad:

i to se stává, ale v případě nabíječky na principu pulzního zdroje je to totální 3.14čovina :-D

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

Prakticky to samé se mě stalo taky. Nakonec jsem zjistil že jeden z kolíků zalézal do zdroje. Vůbec to nebylo poznat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]