Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolikrát se má máchat prádlo

Od: poradteprosim odpovědí: 10 změna:

moje máma totiž máchá prádlo jenom 1 a já jsem pak tím práškem a avivážem našuchlý,kašlu,drbu se a bolí mě hlava když to mámě řeknu tam mi řekne že si to suderuju a že mi nic nejí ale jí taky bolí hlava když jí řeknu že je to z toho tak mi řekne že ne a když hi poprosim aby to vícekrát máchala tak mi řekne že ne že jesli chci vickrat tak at si to zaplatim prosim napiste mi nejakou odpověd jak mámu přesvědčím :(

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zwiki*
hodnocení

1x

Jestli to máchá máma tak to je málo.Má se poprvé v teplé vodě a potom ve studené důkladně.Jestli chceš tak můžeš máme pomo máchat ať víš jaké to je.

No a jestli pere v automatické pračce tak tam jsou programy,které to udělají za mámu.

hodnocení

1x

něco o praní a máchání

dongemini.cz/...

nebo

dongemini.cz/...

doplněno 20.05.14 22:31:

je to sice i reklama jisté firmy, ale ...

výrobci současných praček v honbě za úsporou vody a tím i prodejnosti svých výrobků snižují množství vody v pračce na minimum; pokud projdete testy praček, většina vypere dobře, ale zase většina špatně vymáchá; a pokud je použito i větší množství pracího prostředku, výsledek je jaký je; někteří výrobci řeší lepší výsledek máchání možností zvýšení množství vody pro máchání - manuálně tlačítkem nebo přímo programem

betaraybill*
hodnocení

0x

A kolikrát by jste chtěl máchat? My zvolíme program a máchá to jednou. Možná by stálo za to podívat se na dávkování případně zda je pračka v pořádku a maká jak má

hodnocení

0x

jestli se pere prádlo ručně, tak by se mělo máchat 3x, pračka si máchání nastaví sama...

cuca*
hodnocení

0x

Uprimne řečeno, mám automatku, a kolikrát macha, nesleduji. Asi 2x? Jednou po praní a 1x s avivazi?

Predpokladam tedy, ze maminka pere v ruce, nebo mate nějakou starší pračku typu romo?

Doporucuji tedy opravdu bud vice machat, nebo méně prášku.

Pokud se pouzije hodně aviváže, muze vam i to způsobovat alergicke reakce.

Taky je opravdu mozne, ze automatka nefunguje jak má.

Musite nám prostě napsat jak maminka pere..

hodnocení

0x

Za starých časů se máchalo 3x a automatky mají nastaveno také několikeré máchání. U naší pračky je to 3x.

Některé mladé maminky kvůli dobrému vyprání dávají moc pracího prostředku. Jednak to nepomůže a těžko se to vymáchá z prádla.

redak

Moje pračka máchá 4 krát a druhá 5 krát obé dve jsou stare pres deset let

tiffany*
hodnocení

0x

Ach jo. Při ručním praní by se mělo určitě máchat aspoň dvakrát a to důkladně. Jednou je rozhodně málo, zaděláváte si na zdravotní problémy. Ty pak vyjdou hodně draho :(. Pračka má máchání nastaveno, do toho bych nezasahovala.

Konec jednoho máchání lze považovat při vyždímání a výměně vody a z tohoto pohledu nevidím důvod proč by měl být rozdíl v počtu manuálních a strojových máchání (myšleno v automatické pračce) :)

Nebo se zde snad najde někdo, kdo bude tvrdit, že jeden ze způsobů (automat/ručně) máchání je z principu provedení účinnější? :-D

praciprasek
hodnocení

0x

Při ručním praní a je voda čistá, jak říkají ostatní alespoň 3x, pračka si to nastaví sama, ale je dobré vysledovat jak se který program chová, některé krátké programy máchají málo a také pokud se používá prášek, za tu krátkou chvíli se nerozpustí a ulpívá na oblečení. Také to může být alergie na aviváž...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]