Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z kamery do PC

Od: helenaa odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat jestli by mi někdo neporadil:

Mám spoustu záznamů na kazetkách ze staré kamery, která již nefunguje. (nejde přes kabel propojit do TV aby hrála)

Slyšela jsem o nějakých video "kazetách", do kterých se kazetka z kamery strčí a dá se to pak přehrát přes video.

Nevíte někdo jestli se to dá ještě někde sehnat, popř. nějaký jiný tip, jak o staré záznamy nepřijít a mít je např. na CD, v počítači nebo tak?

Doufám, že to někdo pochopí o co mi jde - já se v těchto věcech vůbec nevyznám :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Docela to chápu. Záleží na tom, jaké kazetky to jsou. Redukce, o které se zmiňuješ, je pouze na kazetky VHS-C a stále se prodává. Ale v kamerách se hodně používaly i kazety Hi8 a další. Takže v první řadě zjisti, jaké ty tvoje kazety mají označení.

helenaa
hodnocení

kazetky jsou: SONY MP standard video 8

Na kazety Video 8 zadná redukce neni, musíte si nekde nejaký prístroj na prehrani pujcit, nebo to nechat zdigitalizovat, jsou firmy co se tím zbyvaji.
helenaa
hodnocení

Děkuji, tak funkční kamera už by měla byt na ceste :) a ted druhý dotaz - nějaký program, návod jak to pak dostat z kazetek třeba do pc?

jen prográmek nestačí, musíte mít buď TV "kartu" s analogovým videovstupem, nebo tkzv. grabovací "kartu" na video, píši úvozovky, neboť obojí existuje i jako USB. K tomu už patřičné programy na digitalizaci budou, většinou umí zpracování na i klasické DVD.

ladinpraha*

Nejlevnější a nejjednodušší řešení je asi video grabber.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]