Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit s vadou fotoaparátu, možná odvislou od nějakého nastavení. Ve fotografiích se mi, čas od času, objevují šikmé pruhy, začínající vpravo nahoře a jdoucí šikmo dolů doleva. Objevují se zejména, když se světlo na straně, nebo za fotografem. Jelikož mi to zkazilo už několik fotografií, chtěl bych poradit, co s tím.
Jo firmě Sony vse vymklo v určitém období dodržení technologie a různé velikosti čipů z toho období měly nebo neměly časem problémy. jelikož je Sony předním dodavatelem snímacích čipů, odneslo to tehdy mnoho značek a modelů digitálních foťáků a videokamer. Sony zveřejnila modely kterých se to týkálo a bezplatně ty čipa nechalo měnit po celém světě. Ale to je snad víc jak 10let. Ta závada měla několik projevů a dost drastických co se obrazu týká.
Já osobně bych dle přiložené ukázky, vůbec neviděl vady v obraze jako projev vadného čipu. Je to nějaké rušení, spíš bych viděl vadu ve fotoaparátu, že je na to citlivý, nebo bych se pídil co bylo zrovna na blízku, nebo co za elekroniku běží v kapse. Nebylo na blízku vedení vysokého napětí? Už jsem měl v ruce foťáky co byly docela choulostivé na elmag. pole, nebo jen mag. pole a 50Hz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.