Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Chtěl bych poprosit rádce. Jezdím často mimo republiku a i doma jsem většinou na montážích. Potřebuju mobilní Net na Notbuku, tzn. dostat se na Seznam a na Skype bez videa. V současné době začali operátoři nabízet různé předplacené WIFI. Nechci závazek na několik roků, protože nevím kde budu zítra. Většinou je to nějakých 50 M na den dat a po překročení pokles na rychlost 16 k/s. Pokud si zapnu sledování systému v Ubuntu u Skype, vychází mě přijatá data kolem 8 k/s a odeslaná také (bez videa). Operátoři slibují, že by to mělo na Skype stačit. Takže otázka. Máte někdo zkušenost jestli mě i po překročení limitu dat pojede Skype? A nevíte jak je to s pokrytím signálu v naší republice? Zajímaly by mě jakékoliv zkušenosti.
Dobrý den, zkušenost s tím nemám, ale u toho signálu bych předpokládal, že bude stejné pokrytí, jako u mobilního volání. Takže, někde dobré, jinde horší (výpadky) a někde nic. Je to docela loterie, ale zkusit to můžete. Zdravím!
Srovnávat kvalitu pokrytí Wi-Fi ať už je poskytovaná jakýmkoliv operátorem s kvalitou pokrytí mobilního volání je nemožné, pokrytí Wi-Fi je podstatně horší než pokrytí volání ( z principu distribuce signálu) a v okamžiku kdy se člověk pohybuje bude mít velký problém, lepší jsou od mobilních operátorů mobilní data. Stačí se podívat na mapu přístupových bodů Wi-Fi, to je tak pro uživatele kteří to chtějí využívat an konkrétních pár místech, kde Wi-Fi zrovna poskytovaná operátorem je.
nevím jestli máš chytrý telefon, ale pokud ano, zkus si nainstalovat Skyp do něj a vyzkoušej. Z operátorů tady já používám karty mobil.cz a tescomobil.cz. U Tescomobil je možnost volby dat . Předvolba je 20Kč/den=přednastaveno, ale já zvolil 150,-/30dní a dobrý. Použíbám to do USB brčka od O2...
doplněno 17.05.14 18:37:já koupil Tescokartu za 75,-, tak jsem ji bral na vyzkoušení právě do USB modemu od O2. On jede i pro jiné operátory. Jak to je pod Linuxem netuším.
Zdravím
Díky. Chytrý telefon nemám, potřebuju to spíš na notbuk. Ono s pokrytím je to špatné třeba i v Rakousku. Já nesleduju, ani nestahuju filmy, ale především data. A ten telefon přece jenom není to pravé ořechové. Především je pro mě nutný Skype. Každý den mám aspoň hodinu provozu. 50 M by mě teoreticky mohlo pokrýt asi 3/4 hodiny Skype bez videa. Ale nemám to jak ověřit. Operátoři píší, že omezení rychlosti by se mělo týkat především filmů. Nevím.
Ahoj ,normálně si vyhledej a zakup sadu pro mobilní internet tzn.modem a mobilní internet na 3 měsíce zdarma (jsou od různých operátorů) , najdeš i na aukru ,já na chatě používám jak O2, TAK VODAFON, je to v horách a signál opravdu mizerný , takže nejde připojení 3G, jenom EDGE, je to pomalé ale na běžné maily a zprávy to stačí , u skype pokud není opravdu dobrý signál tak ani nepokecáš a musíš jen psát ale aspoň něco.Na běžný provoz to stačí , vyzkoušej a přikoupit data si můžeš kdykoli ale mě to stačí bohatě.
Tak zdar,pokud budeš kde je 3G tak je to úplně v pohodě , pokrytí najdeš na mapkách operátorů.
doplněno 17.05.14 12:00:něco takového třeba
doplněno 17.05.14 12:02:rovnou od operátora to jde taky ,aby jsem nedělal někomu reklamu to nechci.
Zdravím
Od T-mobilu už mě kdysi toto poslali, ale nejelo to na Linux, tak jsem musel vrátit. Ale jinak dík.
vlada:
nemusíš mít chytrý telefon, stačí mít telefon co má podporu mobilních dat a modem, třeba takový mobil máš, já takto několik let používal SE W910 připojenou přes USB nebo Bluetooth, chytrý telefon ti poskytne jen tu výhodu, že si na něm vytvoříš vlastní Wi-Fi přístupový bod a na notebooku pak chytáš Wi-Fi z toho mobilu, který máš v kapse. Stačí si u operátora zajistit mobilní data, je to opravdu jistější než si zřizovat u operátora Wi-Fi. Pokrytí je téměř stejné jako pokrytí samotného volání, přestože je rychlost různá, ale chytneš internet téměř všude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.