Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektromagnetické pole

Od: kam1l odpovědí: 2 změna:
Ahoj. Ustní maturita z elektrotechniky je už za rohem a já jsem se zasekl u elektromagnetického pole. Mám 2 pootázky - 1) vznik a šíření elektromagnetické pole a 2)využití elektromagnetického pole a vznik rušenía vím, že mě to neomlouvá ale všechno ostatní v elektrotechnice umím a mám zapsane, ale na tuhle část jsem zrovna chyběl a zápis už neseženu - je to už rok co jsme ten předmět měli naposled a spolužáci už nemají sešity. Nejradši bych tam nešel, i když je pravděpodonost 4% že si tuhle otázku vytáhnu.No a proto bych se chtěl zeptat na 2 věci. 1) jestli dobře chápu elektromagnetické pole jako např. rádiové vlny, ale s magnetem, přitahováním apod. to nijak nesouvisí - nebo nějak tuhle otázku nechápu. Předchozí otázka je : magnetické pole, elektromagnety a jejich využití 2)jestli to mám dobře nebo špatně nebo jestli něco chybý nebo jestli by jste něco neřekli jinak, nebo o tomhle mluvit 15 minut...Vznik elektromagnetického pole - K tomu řeknu slovo od slova : Připojíme-li kondenzátor na zdroj střídaveho napětí vytvoří se mezi deskami kondenzátoru el. Pole,zároveň kondenzatorem teče tzv. posuvný proud. Posuvný proud v kondenzátoru spolu s proudem tekoucím přívody kondenzátoru vytvoří magnetické pole. Oddálíme desky kondenzátoru od sebe,rozloží se elektromagnetické pole do prostoru a postupuje do okolí.šíření - pomocí elektromagnetických vln, které vznikají pohybem elektrického náboje. K tomu ještě řeknu, že se šíří buď: přímou vlnou, prostorovou nebo povrchovou vlnou a vyjmenuju pásma ( od dlouhých vln po velmi krátké vlny ) využití: Televizní a rozhlasové vysílání, mobilní telefon, hračky na dálkové ovládání, GPS apod.rušení: Jev, při kterém je elektronické zařízení ovlivněno rušivým signálem.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Předpokládám, že učebnici Vám rozkousal pes a k internetu máte vrozený odpor.

Nezlobte se, ale materiálu ke studiu je všude dost, satčí se na to mrknout.

Elektromagnetické pole je poměrně obsáhlá látka, takže ve dvou větách to tu nelze popsat.

Mě osobně by u maturity nestačilo to, co jste popsal v otázce, ale netuším, jaké jsou teď na studenty kladené požadavky.

111®
hodnocení

0x

zákledy elektromagnetizmu telefon.unas.cz/...

a odtut pak teprve k střídavému a šíření, popovídat o elektromanetické indukci , trafo atd, pak teprve vysílače, kolmost na zářič akolmost na elektrické pole...atd. tak hledej...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]