Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
montuji si do auta odskok kufru a při kupování el. instalačního materialu jsem koupil i takovéto tlačítko: tipa.eu/...
Až teď jsem přišel, že je tlačítko na 1A, ale odskok má až 2A odběru (nevím přesnou hodnotu - spočítal jsem to ze změřeného odporu samotného odskoku) Myslíte, že to moc vadí? Jedná se vlastně jen o cvaknutí tlačítka ani ne na dobu jedné sekundy. Dlouhodobě chápu, že by to mohlo to tlačítko poškodit, ale na tak krátkou dobu (jen zmáčknutí a ihned puštění) by to snad mělo být v pořádku ne?
A ještě bych se chtěl zeptat kam bych měl ujistit pojistku. Před nebo za tlačítko? Můj názor, je že před. Děkuji
Děkuji všem za odpověď..doufám, že nebudu muset tlačítko měnit každý měsíc :D
Jinak odskok kufru slouží k otevírání kufru bez použití klíče. Některé vozy - například chevrolet spark nemá páčku na otevírání kufru, takže se musí vytáhnout klíček ze zapalování a jít otevřít kufr klíčkem. Což je hloupé když někoho třeba jen někde chcete vyhodit (a má něco v kufru) a musíte vylízat z auta a vypínat motor
2A krátkodobě to tlačítko přenese, ale čeho se trochu bojím, je vlastní spínání a vypínání. Zejména, jestli ten 1A je jen pro střídavý proud (z pidifotky to nepoznám a prodejce to preventivně neuvádí). Na stejnosměrném proudu i při podstatně nižším napětí dostanou kontakty při spínání a hlavně vypínání zabrat - pokud bude tlačítko muset ty 2A vypínat, myslím, že se kontakty budou rychle opalovat a vyhoří. Osobně bych pár korun přidal a zkusil sehnat něco, kde výrobce počítá se stejnosměrným proudem, třeba
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.