Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MickroSDHC Card 4Gb - nezobrazuje se

Od: ccc* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, koupil jsem si mikrokartu, ale v mobilu se mi nezobrazuje jeji správná kapacita...místo 4 GB se mi zobrazuje cca 12 MB...když ji vyndám-znovu zandám objeví se mi třeba pak jen 10 Kb... Vkládal jsem ji do Nokie C2... Mobil by měl přečíst až 16 GB kartu... V jiné C2 je obdobný problém... Mobil by měl přečíst i ty novější verze karet.

Nevíte kde je chyba prosím?...možná se musí v mobilu něco nastavit...ale připadá mi to zvláštní...Kartu jsem šel raklamovat ale karta je v pořádku...chyba je někde u mě... děkujuu za rady. P.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prskac1*
hodnocení

0x
Kartu vytáhnout a zformátovat v pc na fat32. Pak zkusit znovu dát do mobilu. Pokud se ani v pc nebude chovat jako 4gigova tak reklamace. Nedávno mi takhle umřela 32 gigova karta. Taky ukazovala nesmysly a nešla ani naformátovat.
ccc*
hodnocení

no právě, že v prodejně ji daly do PC a šla...tak jsem si ji odvezl zpět...ale naformátovat se ji pokusim...ještě mi prosím prodte, kde se do ve windows 7 nalezne...děkuju moc.

pilivoj*

Start - Počítač - pak se zobrazí disky C, D, E (podle toho co tam máte), a na příslušný kliknete pravým tlač. -formátovat

2kedar*
hodnocení

0x

Měl jsem podobný problém. Některé karty totiž s některými mobily nejsou ochotny spolupracovat.

Řešení je zjistit, která karta je kompatibilní s telefonem. Původní kartu jsem dal do foťáku a ten je s ní spokojený.

Mobil (Nokia X1) ji nebral.

rv*
hodnocení

0x

V PC otestujte pomocí stažené utility

H2testw

je-li skutečně 4GB

pavelv*
hodnocení

0x

Otestujte ji řádně v PC nějakým programem na velikost. Jsou totiž běžně k dostání karty 64Gb, ale paměť maj o velikosti 4Gb. Nepoznáte to do té doby, než se tam pokusíte zapsat a následně přečíst víc jak ty 4Gb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]