Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu.Trouba mi přetápěla,teplota nešla nijak regulovat,šla pouze do max.teploty.Tak jsem koupil nový termostat,vyměnil a trouba topí pouze na min.teplotu.A taktéž teplota nelze nijak regulovat.Jsem z toho jelen.Tepelná pojistka je v pořádku.Díky moc
o jaký typ trouby se jedná? jaký typ termostatu? nový termostat je stejný typ? zapojení je stejné, nebyly tam nějaké jiné fastony?
faston je plochý konektor, kterým jsou připojeny dráty k termostatu, přepínači, topným tělesům - rozebíratelný spoj
když otáčíte kolečkem termostatu, je slyšet cvaknutí? ve studeném stavu by to mělo být někde kolem 30 - 40st C, pak až do konce stupnice ticho; jinak bych zkusil samotný termostat - rozšířený konec - ponořit do vody a postupně nahřívat a sledova pomocí něřiče odporu (multimetru, bateriové zkoušečky) kdy vypne (nejdříve při vytočení na max, pokud nevypne, pak snižovat kolečkem); při 100st C by to mělo být někde v polovině rozsahu - stupnice není lineární;
termostat ovšem vymontovaný z trouby, bez elektřiny!
host byl rychlejší v psaní odpovědi
Předokládám, že máte správně zapojené vývody (fastony) termostatu, mívají spínací i rozpínací kontakty, viz například elny.cz/... má 1 a 2 a mezi nimi ještě 4, viz například obchod.eximus.cz/...
Termostat by měl normálně regulovat i když je vyndaný na stole, je slyšet cvaknutí při pokojové teplotě a při přiměřeném zahřátí při pootočení osičky o kousek dál. Nesmí se překročit maximální teplota! Samozřejmě to jde vyzkoušet ohmmetrem. Při instalaci se nesmí poničit kapilára, to se může termostat vyhodit a koupit nový, což není zas tak velký problém, jen se chyba nesmí opakovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.