Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD s 3x cinch -> SCART + STB IN

Od: mikihans® odpovědí: 1 změna:
Ahoj, předmět zní asi docela podivně, ale pokusím se to nějak vysvětlit.Babička dostala nový DVD přehrávač LG, který má jako jediný výstup 3x cinch (tedy kompozitní video - žlutý + audio - červený a bílý). K němu byla kabelová redukce na SCART.Dále má satelitní přijímač s vstupem SCART (právě pro tato zařízení) a výstupem SCART do TV. TV má jen jeden SCART vstup.Se starým DVD přehrávačem vše fungovalo tak, že při vypnutém satelitním přijímači (dále STB) byl jakoby průchozí pro DVD přehrávač a tak stačilo STB vypnout, zapnout DVD a vše automaticky fungovalo, stejně tak naopak.Jenže jsem zjistil, že STB tento nový DVD přehrávač neumí rozpoznat (zapojeno je jen 5 PINů na scartu) a tedy při vypnutí STB a zapnutí DVD se nepřepne a nefunguje - není obraz.Proto by mě zajímalo, jestli by nešlo SCART vstup STB nějak "obechcat", aby jej stejně jako dřív rozpoznal jako zapojený, tedy nějakým propojem. Díval jsem se na pinout SCARTu a bohužel mě žádná funkční možnost nenapadá.Kdyby někdo o něčem věděl, budu moc rád ;)Jinak mě jako jediná funkční možnost napadá přepínatelný slučovač 2x SCART -> 1x SCART, ale zabere místo, vypadá to nevkusně a je to další výdaj navíc... no a nebude to fungovat tak pěkně automaticky, jako to fungovalo dříve.
DVD s 3x cinch -> SCART + STB IN

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

osel59
hodnocení

0x

To asi jen tak neochčiješ z kompozitu RGB výstup neuděláš. A nemá televize i vstup 3x cinch - kompozit? Třeba čelní pod víčkem pro kameru?

Ale napadá mě, zda není scart IN na STB průchozí pouze pro RGB signál (standard pro použití Scartu) a kompozitní signál z DVD nepropustí. Podíval bych se do menu nastavení výstupu STB (RGB nebo kompozit) a nastavil kompozit. A v menu nastavení vstupu televizoru (RGB nebo kompozit) rovněž kompozit - pokud televizor tohle nastavení umožňuje, bývá to detekováno automaticky. Ale věštím z koule, neuvádíš typy zařízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]