Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,chci se zeptat,chtěl bych si k autorádiu připojit led pásky na 12v,led pásek je dlouhý 1m a má spotřebu 4w na metr,zkoušel jsem připojit led pásek na reproduktory ale led pásek se ani nerozsvítil,chci se zeptat jestli by to šlo spínat relém,že by jsem připojil relé k repro,spínalo by to relé nebo ne,a ještě jsem slyšel že to jde i přes tranzistor.nechci si kupovat žádné drahé krabičky,měl jsem krabičku přímo pro led pásky s mikrofonem ale stačilo v autě zakašlat a už to blikalo,ale neblikalo to podle hudby.Děkuji za odpovědi
0x
dobrý den,a poradil by jste mi jak zapojit ten tranzistor,spíše schéma zapojení.Moc děkuji
Možná budou mít i výhybku jako svatebnici. Tranzistor je nepropustný když ho nevybudí proud na prostřední nohu. Po vybuzení je propustný jen jedním směrem.Směr si nech na krámě vysvětlit. Tolik teorie podle středoškolské fyziky. Dál radit němůžu. Místní odborníci by se mi vysmáli. A právem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.