Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světlo blikající podle hudby

Od: pojistka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,chci se zeptat,chtěl bych si k autorádiu připojit led pásky na 12v,led pásek je dlouhý 1m a má spotřebu 4w na metr,zkoušel jsem připojit led pásek na reproduktory ale led pásek se ani nerozsvítil,chci se zeptat jestli by to šlo spínat relém,že by jsem připojil relé k repro,spínalo by to relé nebo ne,a ještě jsem slyšel že to jde i přes tranzistor.nechci si kupovat žádné drahé krabičky,měl jsem krabičku přímo pro led pásky s mikrofonem ale stačilo v autě zakašlat a už to blikalo,ale neblikalo to podle hudby.Děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na reprákách nebude 12v 4A proto ti to nejde tak jak si představuješ. Spínání přes tranzistor je jiná . . dokud na bázi nepůjde proud tak bude tranzistor zavřený a když na ni prijde na proud tak ti otevře. asi to před něj bude chtít nějaký reostat na nastavení citlivosti protože bez toho ti to bude svítit furt. jak zapneš radio.Přesný hodnoty ti určitě spočítaj na prodejně když vysvětlíš co chceš. Nebo se ti tady ozve nějaký bastlíř. Nejlepší by bylo použít ke spínání tranzistoru stejné zapojení jako má výhybka v reprobednách. Ta umí odděli basy a výšky.

pojistka12
hodnocení

dobrý den,a poradil by jste mi jak zapojit ten tranzistor,spíše schéma zapojení.Moc děkuji

Teoreticky v tom mám jasno - dvě krajní nohy tranzistoru budou jedna pro drát k baterii ( k pojistce ) druhá na plus led pásku a na prostřední nohu přivedeš signál od repráků, v lepším případě od výhybky. Schémat na repro výhybky najde gůgl stovky. Tip a hodnoty tranzistoru jestli PNP nebo NPN ti poradí na krámě.
Možná budou mít i výhybku jako svatebnici. Tranzistor je nepropustný když ho nevybudí proud na prostřední nohu. Po vybuzení je propustný jen jedním směrem.Směr si nech na krámě vysvětlit. Tolik teorie podle středoškolské fyziky. Dál radit němůžu. Místní odborníci by se mi vysmáli. A právem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]