Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propojení tv s videa,nejde nahrávat z tv

Od: ujendys* odpovědí: 11 změna:

co znamená skratka DTV? když na televizi přepnu program ukáže se v levým horním rohu číslo programu a u toho skratka DTV,já si myslím ale nevím to určitě že je to digitální tv,jde mi o to že dřív jsme si nahrávali z tv na video na VHS kazety a najednou nahrávat z tv na video nejde,nevim proč jestli k vuli tý digitalizaci,co je potřeba koupit za kabel aby to spojení tv s videem zase fungovalo? bílej kabel je anténa černej kabel je propojení tv s repráky a skart kabel je propojený s DVD přehrávačem, televizi mám 3roky starou samsung má plno funkcí přehrává i nahrávky z flešky a video je samsung staré 12let stále funguje už přežilo 3 DVD přehrávače

Propojení tv s videa,nejde nahrávat z tv
Propojení tv s videa,nejde nahrávat z tv #2
Propojení tv s videa,nejde nahrávat z tv #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

1x
Samsung neznám, ale obraz z něj s největší pravděpodobností nedostanete. Kupte si za pár stovek set top box s nahráváním na flešku a můžete nahrávat buďto kvalitně přímo na flešku nebo na video. Samozřejmě díky technologii v horší kvalitě.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nevidím, jak máte připojené to video. Ale, problém bude asi v tom, že video, které je analogové nenahraje signál, který je digitální. Zdravím!

hodnocení

1x

Kupte si místo settopboxu za 500 raději přenosný HDD do USB televize za 1200 a máte po starostech. Navíc máte možnost multinahrávání dvou programů a na třetí koukat, jestli to televizní tuner podporuje. Levnou flešku nedoporučuju-pomalá.

Dříve jste nahrávali na video patrně v něm zabudovaným tunerem, který je analogový, takže teď to samozřejmě nejde.

Jinak signál z přímo z TV tuneru do VCR jde brát přes scart, ale tam máte napojen DVD. Navíc byste museli nahrávat jen to, na co se koukáte.

doplněno 05.06.14 19:24:

@bmbx: u starých analogů ten scart výstup navolit šel, u nových digitálek to nejde? To jsem nevěděl. Měl jsem za to, že je to u moderních televizí triviální záležitost. I když zase k čemu to dnes přivádět, že?

ernie:

problém je spíš v tom, že většina dnešních TV nemají plně obsazený SCART, chybí většinou všechny výstupní piny a nebo v případě přijmu DVBT není na pinech signál a to z jednoduchého důvbodu, TV by musela obsahovat D/A převodník jako je to u settopboxů.

doplněno 05.06.14 20:21:

ernie:

já si to do nedávna myslel taky :)

Koukám že scart zapojený máte tak zkuste na videu najít AV funkci. Jestli se objeví aspoň nějaký pokus o obraz a zvuk začne hvízdat jako zpětná vazba tak se ovládáním od televize vrátit na televizi. když pak zmáčknete na ovládání videa REC. tak by se mělo nahrát to co je v televizi.
Setobox za pětikilo vám umožní plnohodnotné používáni videa. Sežene se i dvoutunerový (zn. Alma )takže televizní maniak může nahrávat jeden program na flešku, druhý na video a třetí sledovat na televizi :-D

ujendys*
hodnocení

video mám schovaný když to nefunguje,koupim setobox snad to pak pujde

rv*
hodnocení

0x
používejte grabuj.cz a můžete nahrávat třeba deset kanálů současně.
kattus*

Grabuj.cz už nefunguje.

Na stránkách TVprogram.cz, kde je zpracován televizní program 580 stanic na 14 dní dopředu, byla spuštěna nová služba "rekordér zdarma".
V rámci služby si můžete nastavit nahrání oblíbeného pořadu, pohádky či filmu na hlavních českých televizních stanicích. Poté si ho můžete stáhnout do počítače nebo si ho přehrát na stránkách tvprogram.cz. Je možné si zadat, také pravidelné nahrávání všech epizod pořadu.

Tazatel chce zprovoznit videorekordér s TV :-D

rv*

Já předpokládal, že tazateli nejde o to zprovoznit propojení TV - video, ale o to, aby mohl pohodlně nahrávat TV pořady.

Tak když má funkční video a hodlá jej používat... otázka nezněla jak a na co nahrávat, ale jak propojit...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]