Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nahrát pořad z TV na staré LG video

Od: delta® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Mám 9let starý LG videorecorder, velmi málo používaný. Potřebovala bych si na něho nahrávat něco z TV, ale zapomněla jsem, jak na to ( a z návodu nejsem moudrá). Postupuji takto: Zapnu TV i video, pak dám HOME, vyberu TV HDD - Enter. Pak REC MODE - vyberu SP. Pak PR/CH, znaménkem plus navolím program. A dám REC. Na displeji videa vidím, že se nahrává, ale když to přehraji - není tam nic. Kde dělám chybu, co mám špatně? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jak to máte propojené? Jaký kabel?

hodnocení

Takovým širokým kabelem, myslím, že se jmenuje Scart.

hodnocení

0x

Odpovim trochu jinak, zkus treba grabuj.cz .
Ma to i dobrou cenu (gratis) a rovnou si to ulozis do PC.
Mozna nebude vyhovovat prehravani z PC na TV.

hodnocení

To by bylo bezva, ale je tam jen pár programů.

Ano, ale par jich jde pridat do prehledu.
Jen ty ktere jdou pres DVB-T:-/

bushman
hodnocení

0x

a máte propojený rekordér amtenním kabelem?taky by jste měla mít na rekorderu naladěné programy stejně jako v televizi.Při plně obsazeném scartu propojeném s televizí by to mělo jít v menu v položce Follow TV,nebo ručně naladit.Pokud nemáte naladěné programy v rekordéru,je možné pouze přímé nahrávání přez scart,a to pouze program,který běží on-line v TV

Myslíte, že 9 let starý VCR bude mít digitální tuner? Podle mě ne, bude to analog, takže nic nenaladí.

Ne každá TV má obousměrný scart.

Delto, dejte sem přesné typy TV i Videa.

doplněno 02.05.14 22:43:

Bushman: Dobře shodneme se na DVD rekordéru s HDD.

Stále ale nechápu, kde v dnešní době digitálního vysílání vezme z antény na analogový tuner v rekordéru signál. Pokud teda Delta nemá analogovou kabelovku, protože tato TV analogový anténní výstup nemá.

hodnocení

TV = led-televize.heureka.cz/...

a není to videorekordér, ale HD rekordér, zn.LG.

doplněno 02.05.14 21:45:

Já jsem truhlík...

buhman

Některé kabelovky-např i u nás v domě-ještě stále poskytují analogový signál,který je samozřejmě upraven z telestrického(pozemního)digitálního signálu DVB-T,nebo případně satelitního signálu DVB-S.Spousta-hl.starších lidí se staršími přístroji-používá Set top boxy,některé ploché televize,hl.levnější LCD zas nemají tuner DVB-S,takže tam je také řešení set top box,i když jiný než běžný pro CRT televize.nevíme co deltaprijímá za signál,a přez co jej přijímá.Ale pokud si TV propojí scartem,dá si AV,a bude přepínat kanály na DVD rekordéru,a na obrazovce se jí neobjeví žádný program,těžko pak nějaký nahraje.Ostatně to každý pamatujeme z videa

bushman
hodnocení

0x

samozřejmě myslím DVD rekorder-sám jsem ho měl,jak LG který jsem vrátil,a vzal si Panasonic,a určitě má svůj kanálový volič,a tudíž i musí mít naladěné programy.o digitálním tuneru tu není řeč,9 letý přístroj samozřejmě má analogový.nicméně i ten musí mít naladěny programy jako televize,a mít přiveden signál antenním kabelem-z čeho myslíte že by vzal signál pro nahrávání programu?Scart slouží pro přímé přehrávání,,ovládání přístrojů jedním ovladačem,například,nebo přímým nahráváním vysílaného programu z TV.Uživatelka spíše než HD rekorder(HD je označení pro vysoké rozlišení televizí)myslí nejspíše HDD-což značí že je to DVD rekorder s harddiskem.tolik pro oba co tu píšete

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]