Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Světlo a dvojvypináč

Od: mee odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mam menší problém mam dva kable fázi a nulak totéž i ze světla mi vede. Jestli to chápu tak na horní cívku připojím fázi z krabice a na dvě spodni cívky ty dvě fáze ze dvou světel na každou cívku samostatně a nulak mam propojit spolu mimo vypínač? Chápu to dobře? Děkuji mockrat mistrové elektriky :-P

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Chápu to dobře, že jsou přivedeny dvě rozdílné fáze? Světlo bude je jedno, nebo zapínat dvě? Nulák spojit přímo se světlem, objímkou (závit) a fázi přes vypínač na objímku, vypínač ji přerušuje. Na jenom šroubku tedy fáze a na druhém vodič od světla.Na co jsou tam nějaké cívky?

mee
hodnocení

No ten dvoj vypinac bude ovladat dva svetla. Nahore je jeden sroubek a dole dva, tak hlavni faze z krabice ma vest na ten sroubek nahore a potom ty faze od tech dvou svetel na dolni sroubky pripojit? A nulak (modry ) ten primo do svetel navest ze?
Teoreticky to myslíš správně.
V praxi si ale dej pozor. Nepopleť to.
mee
hodnocení

V praxi se zapojenim nemam problem ale jestli to budu mit spravne. Lepsi je se prvne zeptat nez zacnu zapojovat :)
mee
hodnocení

A u dvojzasuvky má jit faze na jeden sroubek v levo, a do prava nulak ktery mam propojit pres dirku na kolik ze? Dekuji moc za pomoc, a trpelivost s laikem :)
koudy*

Jestli tam máš modrý (N) tak určitě nepropojovat kolík se zdířkou ( a v už vůbec ne naopak jak jsi to napsal :) ). V tomto případě tam musíš mít i zelenožlutý (PE) a ten patří na kolík.Modrý jen do pravé zdířky.

mee
hodnocení

No takhle jsem to myslel od zacatku, jen jsem se ptal protoze jsem si neco cetl na internetu a nezdalo se mi to :) Ale diky vam

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]