Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
lze vůbec vysvětlit, co se mi dnes stalo? Po obědě jsme odjeli a já naplánovala nahrávání filmu U pokladny stál, který měl začít ve 14.40. Když jsme se vrátili, zjistila jsem, že se nahrál fillm Dovolená s Andělem, který začínal v 16.30. Řeknete si, že jsem chybně zadala čas, to bylo první co mně napadlo. Ale nahraný soubor je uložen pod názvem Prima...dnešní datum...a čas 14,40. U známé jsem si ověřila, že filmy byly odvysílané, jak byly uvedeny v programu.
Děkuji
Jednoduché, rekordér máte nastaven na UTC, čili s letním časem o dvě hodiny méně a proto se spustil v 16:40 našeho a uložil s údajem 14:40.
doplněno 01.05.14 22:27:ben:
od dob vysílání digitální TV se v rekordérech čas nenastavuje, ale musí být nastaveno časové pásmo, mě už se kdysi něco podobného stalo, lze to lehce přehlédnout na jaký čas se rekordér zasynchronizoval
ale pokud máš lepší vysvětlení, sem s ním
Tazatelka zatím nepotvrdila, že čas v rekordéru je správný...
Dobrý večer, máte dobře nastavený čas na vašem rekordéru? Jak jste si nastavila to nahrávání?
Čas je nastavený správně. Ale zarazila mně další věc. Na základě Vaší otázky, jak jsem nastavila nahrávání, jsem si uvědomila, že nahrávání jsem nastavila přes EPG. Tím pádem by film měl být uložen pod jeho názvem a ne pod názvem stanice. Doba nahrávky je 55 minut, místo 110 minut. V době od 13.30 do 19 nebyl nikdo doma.
Nahrávám něco téměř každý den a nikdy se nic podobného nestalo. Jsem z toho Jelen!
Dobrý den, předpokládám, že čas v přístroji je správný - myslím hodiny a datum. Tak snad (pokud se jiný film nahrál zcela přesně a celý) mohla být chyba na straně vysílání, resp. byl u nich zaměněn kód. Nebo jste opravdu zadala jen čas a stanici? Zdravím!
doplněno 01.05.14 21:55:bmbx - to by snad tazatelka poznala podle hodin na přístroji. Nebo je jiný čas zobrazen a jiný se musí nastavit pro nahrávání (posunout)?
doplněno 01.05.14 22:28:ra252 - asi jsem zaspal dobu. Dříve byl VPS kód, ale už je to prý zrušeno. No vidíte, to je tím pokrokem a tím, že už nenahrávám.
doplněno 01.05.14 22:39:Jo jo, naběhl jsem si na vidle. Budu muset více sledovat dění kolem sebe a nežít postaru (a v bludu). No, ale, zase jsem poučen a vyškolen .
Podle EPG jsem se už 2x sekl.Hlásilo třeba že je film dlouhý 30minut ale když prokazatelně má 1hod a 30 minut.
Podle EPG s i sice začátek vždy vyhledám, ale ZKONTROLUJU 2x ,abych si byl jist, že doba nahrávání a program souhlasí.Raději přidám čas hlavně na konci, aby se nestalo, že se nenahraje pořad celý.Mohli tam být nesprávné údaje, což se stává jednou za čas.Proto vžy vše zkontroluji.
LETNÍ ČAS u nás je o dvě hodiny proti UTC a podle něj se bude synchronizovat špatně nastavený digitální rekordér, prosím číst pozorně
Já nahrávám už delší dobu a často, všechny nahrávky do této i po ní jsou nahrány správně, podle plánování. Čas rekordéru je nastaven na náš letní čas. Přepnul se sám a od té doby jsem nahrála určitě 20 pořadů a správně. Tak tím to určitě nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.