Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme vysavač Electrolux ZSC 69 FD2 Supercyclone a při vysávání nám začal odpadávat kryt na hepa filtr, co je vzadu na vysavači. Když vysáváme na 3, tak kryt drží, ale když přidáme výkon na 4 nebo na 5, tak kryt vyskočí a s ním i filtr. Tak jsem se chtěl zeptat, jestli nevíte co s tím, případně, jestli je to na reklamaci.
Předem děkuji za odpověď
Dobrý den, patrně tam dochází při větším výkonu vysavače k otřesům a tím to vyskočí ven. Podívejte se, zda je tam filtr (a kryt) správně a nadoraz vložen. Pokud jste jinak s vysavačem spokojeni, tak ten kryt připevněte lepící páskou a pokračujte v úklidu. Zdravím!
doplněno 05.06.14 00:27:bmbx - budiž. Ale, radit tu reklamaci bez znalosti skutečného stavu je ošidné. Neoprávněná nebo neuznaná reklamace může tazatele stát peníze. Také se může stát, že mu bude vysvětleno, že filtr je plný prachu (musí se pravidelně čistit) nebo je tam ulomená nějaká "pacička" (mechanické poškození) a bude po reklamaci. Pokud by to byla vada konstrukční, tak by se musela projevovat u všech těchto vysavačů.
bene, bene...
no asi malinko větší vibrace při plném výkonu vysavače budou, ale já bych si dovolil tvrdit, že víko s filtrem vytlačí spíš větší tlak vzduchu. Předpokládám, že pokud se ptá tazatel zdali je to na reklamaci, tak vysavač asi ještě bude v záruce a pokud je v záruce, tak radit jak něco připevnit páskou je při nejmenším usměvná. Já říkám - pokud je to v záruce, tak reklamovat.
doplněno 05.06.14 10:08:Ano, to je pravda. Já také z těchto důvodů nereklamuji pokud možno vůbec. Letos začátkem roku jsem své drahé a milované polovičce koupil kuchyňský multifunkční robot, který se při prvním hnětení těsta doslova zadřel. Záruka, nezáruka a rozebral jsem jej a zjistil jsem, že v ložisku hnětacího ramene musela být nějaká hrubá nečistota, která by se tam těžko dostala během prvního použití a musela tam být už z výroby, takže na reklamaci by to bylo. Ložisko i hřídel jsem začistil, přeleštil a přístroj funguje bez problémů do dnešních dnů. A tak to dělám se vším
U toho vysavače bych se snažil zjistit, proč víko drží nedostatečně a zjednal bych nápravu, rozhodně ne lepící páskou. Když vidím jakékoliv opravy omotáním lepící páskou, tak mne přivádějí k šílenství i když chápu, že to je pro laika většinou jediná reálná možnost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.