Nejste přihlášen/a.
zdravim,rozhodl jsem se ze si na zahrade udelam pro svoji potrebu letni kino,muzete mi nekdo poradit jestli existuje nejaky system ktery umi promitat na vzdalenost cca 10m?
Myslím, že s levnými projektory to nepůjde. Bude to chtít projektor s teleobjektivem, který má úhel cca 10°. To znamená projektor s výměnými objektivy. Asi by šla i předsádka, ale nevím, jestli se vyrábí.
doplněno 30.04.14 22:57:Místo teleobjektivu lze i zoom.
doplněno 30.04.14 23:11:Jen pro představu, budou vám vyhovovat projektory jako je např. BenQ PW950
Já bych to neviděl tak beznadějně, chce to zamyslet se jakou úhlopříčku plátna a zdali je opravdu nutné promítat z 10m, pokud bude letní kino fungovat za tmy, tak není nutné kupovat tak výkonný projektor za 100 000 Kč
Ony ty žvásty u toho Benq mne pobavily, jakože je tak výkonný že lze promítat v osvětlené místnosti - ano obarz bude vidět, ale plátno musí být vždy bílé a nejlépe i hodně odrazivé a v osvětlené místnosti lze obraz vidět, ale černá nemůže být už nikdy černá, díky okolnímu osvětlení.
Zvládne to plno projektorů, stačí se podívat v parametrech na maximální vzdálenost. Ovšem otázka je, jestli máš takovou velkou plochu, aby se ti na ni ten obraz potom vešel
např. alza.cz/...
doplněno 29.04.14 20:56:při deseti metrech bude úhlopříčka kolem osmi metrů, možná míň, pokud to má i optickou regulaci úhlopříčky (nejen zaostřování)
Nemáš doma 4 latě pár hřebíků + pár připínáčků a klasické prostěradlo?
Ukotvíš to na terasu na 2 háčky a je vyřešeno
sufhasuidghuias:
tazatel už se zmínil, že má v plánu promítat na prostěradlo
hanys:
já bych problém v tom, že projektor bude mezi diváky neviděl, nejen že ušetříš za zbytečně výkonný projektor, energii a v neposlední řadě za dráhé lampy, které má ten Benq dokonce dvě a ještě s krátkou životností, běžně mají dnešní projektory 2x delší životnost.
Ohledně problematiky projektorů, výroby promítacích ploch a jiných vychytávek doporučuji juknout na diskuzi zde:
mně to v pár věcech pomohlo
Běžně jsem promítal na obílenou chalupu (vápno) starším projektorem Benq (2000lm) a bylo to nic moc.
Zvuk není problém (30l dřevěné bedny, pořádný zesilovač), ale světlo - prostě domácí projektor postrádá světelný výkon...
Nejlépe je to zkusit s domácím projektorem jen tak pokusně ze stolku na zeď a pak zvážit výkonnější stroj (drahé)
To je nejideálnější, půjčit a vyzkoušet. Velkou roli hraje i kvalita promítacího plátna. S odraznou vrstvou lze použít mnohem slabší projektor než by se musel použít na čistě bílou plochu, ale ty mají zase nevýhodu v menší pozorovacím úhlu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.