Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letni kino

Od: hanys® odpovědí: 12 změna:

zdravim,rozhodl jsem se ze si na zahrade udelam pro svoji potrebu letni kino,muzete mi nekdo poradit jestli existuje nejaky system ktery umi promitat na vzdalenost cca 10m?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Myslím, že s levnými projektory to nepůjde. Bude to chtít projektor s teleobjektivem, který má úhel cca 10°. To znamená projektor s výměnými objektivy. Asi by šla i předsádka, ale nevím, jestli se vyrábí.

doplněno 30.04.14 22:57:

Místo teleobjektivu lze i zoom.

doplněno 30.04.14 23:11:

Jen pro představu, budou vám vyhovovat projektory jako je např. BenQ PW950

hodnocení

zdravim,ten projektor mi urcite nebude vyhovovat,moje cenove predstavy jsou uplne nekde jinde.

Já bych to neviděl tak beznadějně, chce to zamyslet se jakou úhlopříčku plátna a zdali je opravdu nutné promítat z 10m, pokud bude letní kino fungovat za tmy, tak není nutné kupovat tak výkonný projektor za 100 000 Kč :-D

doplněno 01.05.14 15:55:

Ony ty žvásty u toho Benq mne pobavily, jakože je tak výkonný že lze promítat v osvětlené místnosti - ano obarz bude vidět, ale plátno musí být vždy bílé a nejlépe i hodně odrazivé a v osvětlené místnosti lze obraz vidět, ale černá nemůže být už nikdy černá, díky okolnímu osvětlení.

hodnocení

mam terasu sirokou cca 8m a na ni zvysenou zidku asi o metr, nechtel jsem mit projektor mezi divakem a platnem,ale asi to jinak nepujde,mel jsem asi trochu naivni predstavu o technice a cene.vubec tomu totiz nerozumim.

hodnocení

0x

Zvládne to plno projektorů, stačí se podívat v parametrech na maximální vzdálenost. Ovšem otázka je, jestli máš takovou velkou plochu, aby se ti na ni ten obraz potom vešel ;)

např. alza.cz/...

doplněno 29.04.14 20:56:

při deseti metrech bude úhlopříčka kolem osmi metrů, možná míň, pokud to má i optickou regulaci úhlopříčky (nejen zaostřování)

hodnocení

aha,tak to mame asi problem,naivne jsem si myslel,ze bude stacit nejake vetsi platno,ale cca 8m me trosku zarazilo,mista je dost,ale neni tak velje prosteradlo na trhu

sufhasuidghuias
hodnocení

0x

Nemáš doma 4 latě pár hřebíků + pár připínáčků a klasické prostěradlo?

Ukotvíš to na terasu na 2 háčky a je vyřešeno ;)

sufhasuidghuias:

tazatel už se zmínil, že má v plánu promítat na prostěradlo :)

hanys:

já bych problém v tom, že projektor bude mezi diváky neviděl, nejen že ušetříš za zbytečně výkonný projektor, energii a v neposlední řadě za dráhé lampy, které má ten Benq dokonce dvě a ještě s krátkou životností, běžně mají dnešní projektory 2x delší životnost.

Ohledně problematiky projektorů, výroby promítacích ploch a jiných vychytávek doporučuji juknout na diskuzi zde:

ritzy.cz/...

mně to v pár věcech pomohlo :)

hodnocení

to prosteradlo byl takovy pokus o vtipek,sehnal bych platno,to neni problem.diky za rady,zkusim jeste to tzb

qa*
hodnocení

0x

Běžně jsem promítal na obílenou chalupu (vápno) starším projektorem Benq (2000lm) a bylo to nic moc.
Zvuk není problém (30l dřevěné bedny, pořádný zesilovač), ale světlo - prostě domácí projektor postrádá světelný výkon...
Nejlépe je to zkusit s domácím projektorem jen tak pokusně ze stolku na zeď a pak zvážit výkonnější stroj (drahé)

hodnocení

jo,zvazuji ze si nejdrive neco pujcim a uvidime co to zvladne.

To je nejideálnější, půjčit a vyzkoušet. Velkou roli hraje i kvalita promítacího plátna. S odraznou vrstvou lze použít mnohem slabší projektor než by se musel použít na čistě bílou plochu, ale ty mají zase nevýhodu v menší pozorovacím úhlu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]