Nejste přihlášen/a.
Zdravím, na kolik vyjde dení provoz tohoto topení boudapropsa.cz/...
je mi jasný že každý cenu elektriky jinou, ale tak průměrnou cenu prosím. Já to prostě neumím spočítat, spíš nevím jak
Děkuji za objasnění , topit budeme muset je to německá doga a ta těch chlupu nemá moc, aby se sama zahřála... ale mám v plánu jí zateplit boudu polišem cca 10cm a vyplnit slámou.
Zdravím, chudáka psa uvaříte. Já to mám koupeno asi 20 let, tedy ne od teto firmy, ale se stejnými rozměry a stejným výkonem. Mám to pod nohama u PC, když je studená zima nebo chladné dny. Nohy na tom neudržíte, a dokážu vytopit místnost o velikosti 30 kubíků na přijatelných pár stupňů, že tu není zima. myslím si, že na boudu to nebude vhodné. Nemá to regulaci a psa uvaříte ...
To je o tom, že to používáte kontaktně a velká část výkonu přejde vedením přímo do vašeho těla. Kdyby pod psa šla strčit elektrická dečka, tak bude stačit cca 20..30W, jako v autosdačce. (A přijde mi to i lepší řešení, nejakou dečku na bezpečné napájení 12 V dát pod psa, ale nesmí to kousat).
Jestliže se to do boudy ale umístí jako radiátor (v névodu dokonce píší i u stropu), tak většina toho tepla uteče boudou. To 100W topítko bych chápal spíš jako maximální výkon, který může topení dát a lze ho nadno regulovat. Ideálně asi doplnit termostatem a spínacími hodinami, aby to topilo třeba jen v noci. Spíš než na strop bych to umístil ke stěně, aby si pes mohl vybrat, jestli se bude tulit k teplu, nebo se odvalí dál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.