Nejste přihlášen/a.
Původně jsem chtěl dát taky odkaz na Wikipédii, ale od jisté doby jí nemám rád, někdy tam píšou nehorázné 3,14čoviny
magdon:
to byla jen náhoda, nějak jsem to podrobně nezkoumal...
To se nedá takhle jednoduše říct. Systémů je celá řada. O jaký máte zájem konkrétně?
doplněno 27.04.14 07:55: Tady si o tom něco přečtěte. Netuším, kde jste hledal (možná pod postelí ), ale mě vyhledání tohodle odkazu trvalo cca 3 vteřiny
.
bmbx - uznávám, že Váš odkaz je lepší
Každý mikrofon má především tak zvanou membránu (tenkou plošku, která se při dopadu zvukových vln chvěje) a nějaký snímací systém, který převádí kmitání membrány na střídavé elektrické napětí.
Další důležitá část je kryt mikrofonu, ve kterém je membrána a systém uložený.
Systémy mikrofonu jsou různě citlivé, kontrukčně složité, drahé. Každý se hodí pro něco jiného. Laciné uhlíkové mikrofony byly v telefonech skoro sto let, novější elektretové jsou levné a skoro ve všech zařízení spotřební elektroniky. Dynamické mikrofony jsou velmi citlivé, kvalitní, ale také se s nimi musí opatrně zacházet. Když do něj hlasatel začne při zkoušce mikrofonu foukat a ťukat do něj prstem, zvukař vyletí jako čert z krabičky a hlasateli vynadá slovy, která snad nikdy neslyšel, protože by mohl citlivý systém foukáním utrhnout ze závěsů a mikrofon zničit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.