Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych vědět, zda-li tento kabel umí převést obraz z výstupu grafické karty v PC do TV nebo z TV do monitoru. Díky.
Nic nepřevádí, signál VGA obsahuje RGB a synchronizační pulzy horizontální a vertikální, SCART v TV má RGB vstup a TV by se měla umět zasynchronizovat ze signálu RGB, neboť je tak stavěná.
doplněno 27.04.14 05:36:Obráceně to chodit nebude protože monitor se bez synchro impulzů ani neprobudí...
doplněno 27.04.14 05:37:Navíc SCART má vstupní a výstupní piny na jiných místech.
To s tím převáděním jsem myslel od slova vést (z jednoho zařízení do druhého), ne převést na něco jiného. Takže prakticky je to k čemu?
Teoreticky by to mělo být k zapojení grafické karty do scartu TV. Předpoklad je, že ta TV pobere rozlišení, řádkový a snímkový kmitočet nastavený na grafické kartě. Nevím, nikdy jsem to nezkoušel, od toho mám aktivní převodník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.