Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reinstalace androidu

Od: blackburn* odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

Mám Sony Xperia Ion a potřebuji se zeptat zkušených na to, jestli jde reinstalovat android jiným způsobem než přes USB (PC Companion) nebo auktalizacema v nastavení.
Píšu, protože se mi rozsypal OS a postihlo to microUSB... lépe -> nabíjení funguje, ale datová komunikace ne. Na začátku se to projevovalo tak, že když jsem tel připojil k PC, tak se nic nedělo (u Win7, na WinXP vylítla bublina z lišty a hlásila chybu) a pak jsem na něj připojil USB flashku přes redukci a datová komunikace šla, potom přestala.

Takže potřebuji nějakou variantu pro reinstalaci, která nebude přes USB a nebo budu muset čekat do aktualizace, ale kdy bude? :D

Díky :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ano pomocí CWM nebo TWRP. (android se instaluje v mobilu)
blackburn*
hodnocení

Nejsem zkušený, a tak se chci zeptat... co je lepší z těch dvou variant? A byl by někde prosím nějaký pořádný návod?

1. Je potřeba ROOT - forum.xperia.cz/...

2. Nahrát program CWM - forum.xda-developers.com/...

3. Najít ROM pro mobil (existují jich mraky, ale zrovna xperia je celkem vyjímka) - idroidspace.com/...

Jen se neleknout první spuštění po nahrání nové ROM trvá 5-10min.

hodnocení

0x
Xperia není žádná výjimka..

Ale je, na needromu jich moc není a na Ion jsem tam nenašel nic.

forum.xda-developers.com/...
Dokonce i KitKat tam je.
Ano to jo, ale já jsem se bavil o needromu.

kangaroo*
hodnocení

0x

Najdi si na Youtube návod krok za krokem přesně pro tvůj mobil. Je toho tam mraky :)

blackburn*
hodnocení

0x

A budu to moci pak navrátit? Jde mi jenom o opravení chyb.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]