Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dnes jsem zprovoznil starou, ale luxusní věž Sony repráky jsem tam připojil tak pofiderně (jen měděný drát, žádný konektor) a když věž zapnu tak krásně hraje a třeba po 2 minutách něco cvakne přestane hrát a pochvíli to cvakne znovu a hraje dál a takhle se to pořád opakuje. Mohli byste mě poradit jak se toho cvakání zbavit? A ještě nehraje rádio na věži, nevíte čím by to mohlo být, anténa je připojena a jen to chrčí. Předem děkuji za odpovědi.
jaká je impedance reproduktorů? a jaký výstup věže? vypadá to na vypínání ochranou koncového stupně z důvodu velké zátěže; většinou byl u těchto věží 8 ohmový výstup;
a k radiu - když na anténu připojíte jiný přijímač, je vše v pohodě, hraje?
pokud máte připojeny čtyřohmové reproduktory, pak by koncový stupeň měl důvod k vypnutí; z důvodu většího proudu koncovým zesilovačem vypíná teplotní ochrana, po ochlazení znovu zapne a tak se to bude opakovat, dokud koncový zesilovač neodejde do věčných lovišť ...a možná je to i něco jiného, jsou tu další odborníci ..
Dobrý den, nejdříve si pořádně připojte repro - může tam být špatný kontakt a jsou výpadky. U tuneru si zkontrolujte, zda je zvolena "západní" norma. Dříve byla u nás jiná - "východní". Ovšem, také mohou být už špatné kondenzátory. A např. střední vlny také nehrají? Zdravím!
doplněno 25.04.14 20:12:No vidíte, kontakt je důležitý. U toho tuneru to může být vše - od špatného signálu až po závadu.
Chce to zkoušet, ladit, přepínat a tak. Nebo si uvědomit, že tuner není k životu potřeba.
Tak to nakonec bylo fakt špatným kontaktem, znovu jsem to zapojil a už to jede jenom to rádio furt nechce nazkočit .
Sony věže mívaly na AM malou rámovou anténku a bylo by dobré zmínit co je to za model, jak má laděný tuner.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.