Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, už nějakou dobu přemýšlím nad novými mobilními operátory, se kterými se v poslední době roztrhl pytel. Napříkad Mobil.cz. Slyšel jsem, že běží "pod T-Mobilem". To znamená, že využívá prostředků T-Mobilu a pak mu za to platí?
Jde mi hlavně o to, že u mého operátora je volání i sms oproti těmto operátorům drahé a navíc ti noví nabízí internet zdarma. Jenže já sem tak nějak tvrdohlavý a bojím se, že třeba tito noví operátoři nemají všude pokrytí, že se někdy nedovolám atd. Je to tak? Nebo když využívají služeb těch "hlavních" operátorů, tak mají stejné pokrytí? Docela rád bych do toho šel ale nevím, jestli to neskýtá nějaké nevýhody.
Jasne ze maji i nevyhody, neplati to pro vsechny (jen tak narychlo z hlavy):
- sms brana na webu
- 2 SIMky na stejne cislo
- GSMbanking
- samoobsluha na webu
- cena za prenos cisla k nim
- cena za prenos cisla od nich
- cena SIMky
- nastaveni limitu k provolani (u pausalu)
- pobocky
- ne vsichni nabizeji net gratis
Nekdy je horsi domluva ale to i u stavajicich operatoru
Abys mel stejne pokryti jako dnes, tak si najdi virtuala ktery pouziva sit Tveho stavajiciho operatora.
doplněno 24.04.14 23:03:Jeste jsem si vzpomnel:
- u nekterych nejde dobit kredit pres internetove bankovnictvi
- u nekterych nejde dobit kredit pres bankomat
A jeste:
- moznost presmerovani hovoru
A dale:
- zasilat upozorneni na prichozi emaily
Mám T-Mobile, proto jsem právě Mobil cz zmiňoval. Kamarádi si koupili simku, aktivovali ji a mají levnější volání, sms a internet zdarma. Mají však mobil na dvě sim karty já jen na jednu, proto váhám, jinak děkuji za odpovědi.
Kdyz mas mobil na jednu SIMku tak Ti staci jedna SIMka. Nekteri vyrobci uz asi neumej udelat telefon na jednu SIMku
Pokud chces zachovat stavajici cislo tak si ho preneses. U stavajiciho operatora vyzadas CVOP a predas ho novemu operatoroj.
Ten internet zdarma tam je, akorat nevim jaka je kdy rychlost (zalezi jak ho chces vyuzivat).
Neco o mobil.cz forum.mobilmania.cz/... a forum.mobilmania.cz/... a forum.mobilmania.cz/... .
No kdybych měl mobil na dva tak bych tu od mobilucz vícemnéně využíval na všechno a tu starou bych využíval prostě "abych se dovolal", jenže jak jsem si teď něco blíže četl o mobilcz, tak i dobíjení se provádí přes volbu T-mobilu. Děkujitedy za všechny odpovědi.
Nechapu nasledujici: No kdybych měl mobil na dva tak bych tu od mobilucz vícemnéně využíval na všechno a tu starou bych využíval prostě "abych se dovolal".
Uvádíš zajímavé nevýhody
-sms brána to je fakt. Mám bleskmobil a bohužel nejde z netu poslat zprávu
- 2 simky se stejným číslem. Kolik lidí to používá? Minimální procento
- gsmbanking ) když máš v ceně internet nemusíš využívat tuhle prehistrorii
- samoobsluha na webu a co bys chtěl obsluhovat? Souvisí s tvým dalším bodem pobočky. Vyber si tedy co je mínus. Já si přes web na bleskmobilu nastavím vše co potřebuju. Operátorovi jsem nemusel volat
- jaká cena za přenos čísla proboha? To je zdarma!
- cena simky se často rovná ceně kreditu opět omyl
- limit k provolání. A kolik operátoru z trojice TMO, VF, O2 to má i teď? Jeden?
Chtel vedet nevyhody tak je pisu, pro nekoho to mozna bude dulezite:
-sms brána to je fakt. Mám bleskmobil a bohužel nejde z netu poslat zprávu
kdyz jsem mel BLESKmobil pouzival jsem bez problemu sms.1188.cz
- 2 simky se stejným číslem. Kolik lidí to používá? Minimální procento
souhlas
- gsmbanking ) když máš v ceně internet nemusíš využívat tuhle prehistrorii
souhlas, nektere banky ho ani nenabizeji
- samoobsluha na webu a co bys chtěl obsluhovat? Souvisí s tvým dalším bodem pobočky. Vyber si tedy co je mínus. Já si přes web na bleskmobilu nastavím vše co potřebuju. Operátorovi jsem nemusel volat
blokaci a nastaveni sluzeb abych to nemusel delat mejlem, pobocka je pri reklamaci nekdy lepsi
- jaká cena za přenos čísla proboha? To je zdarma!
nekde se plati i za toto mobilni-operatori.eu/...
- cena simky se často rovná ceně kreditu opět omyl
nekde se plati i za toto mobilni-operatori.eu/...
- limit k provolání. A kolik operátoru z trojice TMO, VF, O2 to má i teď? Jeden?
vsechno neznam, myslel jsem ze Ti tri velci to maj vsichni kdyz uz to maj i nekteri virtualove
Za vsim si stojim.
Jeste jsem nasel jednu nevyhodu virtualu:
- doruceni MMS na tlf. ktery nepodporuje MMS
Mně přijde dost výhodný Tesco mobile. Pokud máte Tecso clubovou kartu a při dobíjení se zadá její číslo, volání do všech sítí je za 1,75 Kč/min. Protože při koupi kreditu obdržíte 2x více kreditu než kupujete. Dále při nabití každý měsíc za 300 se volá v síti Tesco zdarma.
Ten kredit navim u TESCOmobilu plati pokud se nepletu 1 mesic. Pokud tedy clovek provola min uvazival bych o onemobile, centropol telecom nebo opencall.
Osobně mi asi (Bleskomobil) nejvíc vadí nulová podpora. Třeba u T-mobile bezplatná jak přes fórum, či mail, tak infolinka zdarma. U Bleskmobilu jedině dost placená infolinka. Konkrétně ten Bleskmobil mi v počátku šel dobíjet přes bankomat jako O2. Už mi to nevím proč nefunguje. Dokonce mi nejde dobít kredit ani pomocí kupónu (při pokusu o dobití,i když ještě kredit mám, tak to hlásí něco jako "Z důvodů nízkého kreditu byly některé funkce zablokovány."), takže jediné co mi funfuje je dobíjení číslem kupónu přes samoobsluhu.. No a vzhledem k chybějící podpoře se zřejmě nikdy neodozvím proč to tak je.
Obávám se, že ti překupníci nepodporují skupiny čísel na jednu fakturu jako Moje rodina či Mých 5 apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.