Nejste přihlášen/a.
Mám asi 6 let myčku Indesit IDL 500 a netočí se mě horní rameno myčky.Pračku jsem vyčistil.Horní rameno vyčistil a stále se netočí.Oběhové čerpadlo funguje a z horního přívodu voda stříka dostatečně,ale rameno se stále netočí.Nemáte tě někdo radu co udělat,aby se rameno zase točilo a čím by to moholo být? Napdla mě ješte jedna věc.Horní rameno se volně točí když ho rukou roztočím,ale kývá se dost nahoru a dolů je jakoby vyčlochtané a to i po utažení..Je to normální a nebo to může mít vliv,že se převáží a sekne se o koš kvůli té velké vůli směrem dolů a nahoru? Nemělo by se to rameno točit bez kývání nahoru a dolů?
Předem dík za rady.
Voda stříká dostatečně, ale stříká tak, jak má? A stříká tudy, kudy má? To přece nevíš, protože tam za provozu nevidíš. Pokud má rameno takovou vůli, že může zachytit za koš, tak je něco špatně. Já po mnoha letech provozu žádnou vůli v ramenech nepozoruji. Nikdy nebylo potřeba cokoli rozebírat nebo čistit. Nedal jsi něco špatně? Zkus dát nahoru hodně špinavé a zaschlé nádobí, možná pak poznáš, odkud voda skutečně stříká.
Já mám momentálně stejný problém u své myčky BEKO. Pomocí simulování zavřených dvířek jsem zjistil, že voda stříká ze všech tří ramen, ale prostřední a horní se vůbec neotáčí. Po všech možných pátráních jsem dospěl k závěru, že asi nepracuje třícestný ventil, který rozděluje tlak vody do spodního ramene a zvlášť do obou horních ramen. Nemá někdo zkušenost s tímto problémem? Jak potvrdit, nebo vyloučit závadu ve ventilu (nový stojí cca 1300,-, což není zrovna málo)?
Díky za případné nápady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.