Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netočící se horní rameno myčky

Od: mladek* odpovědí: 8 změna:

Mám asi 6 let myčku Indesit IDL 500 a netočí se mě horní rameno myčky.Pračku jsem vyčistil.Horní rameno vyčistil a stále se netočí.Oběhové čerpadlo funguje a z horního přívodu voda stříka dostatečně,ale rameno se stále netočí.Nemáte tě někdo radu co udělat,aby se rameno zase točilo a čím by to moholo být? Napdla mě ješte jedna věc.Horní rameno se volně točí když ho rukou roztočím,ale kývá se dost nahoru a dolů je jakoby vyčlochtané a to i po utažení..Je to normální a nebo to může mít vliv,že se převáží a sekne se o koš kvůli té velké vůli směrem dolů a nahoru? Nemělo by se to rameno točit bez kývání nahoru a dolů?

Předem dík za rady.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Voda stříká dostatečně, ale stříká tak, jak má? A stříká tudy, kudy má? To přece nevíš, protože tam za provozu nevidíš. Pokud má rameno takovou vůli, že může zachytit za koš, tak je něco špatně. Já po mnoha letech provozu žádnou vůli v ramenech nepozoruji. Nikdy nebylo potřeba cokoli rozebírat nebo čistit. Nedal jsi něco špatně? Zkus dát nahoru hodně špinavé a zaschlé nádobí, možná pak poznáš, odkud voda skutečně stříká.

vlada*
hodnocení

0x

Zdravím

To rameno se trochy kývat může. Ono se utěsní tlakem vody od čerpadla. Rameno roztáčí tlak vody z trysky, která je umístěná uplně na konci ramena. Na každém konci jedna dírka, která je vyvedena trochu do boku. Pokud jsou ucpané, rameno se neroztočí.

tomasadamec
hodnocení

0x
Resil jsem stejny problem u mycky Whirlpool. Nadobi z horniho kose bylo umyte mizerne nebo vubec. Oteviranim dvirek v prubehu myti zjisteno, ze se rameno nehybe. Nejdrive jsem cistil cistici mycky, pak jsem zkusil tezsi kalibr v podobe louhu. Vse ciste jak slovo bozi. Rozebral jsem i obehove cerpadlo a nikde nic. To, ze nefungovalo vrchni rameno a pritom cerpadlo a spodni rameno slo nedavalo logiku. Uz jsem pomalu koukal na nove mycky a v duchu se loucil minimalne se sesti tisicovkami. Pak jsem cirou nahodou vzal za privodni trubku usazenou za spodnim ramenem. Ejhle, trubka vyskocena. Opravit to trvalo 2 vteriny. Ze jsou trubky vyskocene nebylo pres spodni rameno videt. Chyba muze proste byt v naproste hovadine

hodnocení

0x

Já mám momentálně stejný problém u své myčky BEKO. Pomocí simulování zavřených dvířek jsem zjistil, že voda stříká ze všech tří ramen, ale prostřední a horní se vůbec neotáčí. Po všech možných pátráních jsem dospěl k závěru, že asi nepracuje třícestný ventil, který rozděluje tlak vody do spodního ramene a zvlášť do obou horních ramen. Nemá někdo zkušenost s tímto problémem? Jak potvrdit, nebo vyloučit závadu ve ventilu (nový stojí cca 1300,-, což není zrovna málo)?

Díky za případné nápady.

jindrich*
Tak stejný problém jsem řešil právě teď. Demontoval jsem ten ventil, žádné zjevné poškození, odpor motorku 10 kOhm, po připojení na 230AC se normálně otáčel. Je tam ještě mikrospínač polohy, taky vypadal OK, ale kontakty faston byly od pohledu zoxidované, vše jsem vyčistil, promazal a myčka opět šlape. Tak snad to někomu pomůže.

radekpol
hodnocení

0x

Prosim ví někdo jak to dopadlo? V čem byl problém? Mám uplně stejný problém u myčky Beko .Děkuji

hodnocení

0x
@radekpol: Takže problém byl opravdu v nefunkčním ventilu, který rozvádí vodu střídavě do různých částí myčky (patra s tryskami). Je to v podstatě elektromotor, který se otáčí 6 otáček za minutu. Sehnal jsem nový za cca 800 Kč, vyměnil a myčka opět fuguje...

roald
hodnocení

0x

U mne to bylo Těsnění trubice přívodu horního ramene myčky Whirlpool

viz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]