Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevíte o nějakých sluchátkách do uší, které by co nejvíce zabránili okolnímu hluku? Pracuju ve výrobě a je tam hluk a normální pecky do uší jsou k ničemu. Díky za rady
doplněno 20.04.14 11:21:Pro upřesnění hledám hudební sluchátka, která nepropouštějí okolní hluk, aby hudba byla slyšet. Díky
Nevím jak moc hlasitý je okolní hluk, špatná nejsou koss pathfinder, ale ani legendární EP630.
Na druhou stranu z osobní zkušenosti vím, že podobné řešení (útlum zvuku + hudba) při práci může být velmi nebezpečné, nebo přinejmenším způsobovat to, že se na práci nebudete dostatečně soustředit a vaše chybovost bude vyšší. Tedy pokud chcete jen vedle mašiny spát, tak to jde, ale na práci bych to nedoporučoval.
doplněno 20.04.14 12:01:Ono se to totiž chová jinak, než třeba rádio puštěné jako kulisa v kanclu, nebo na dílně. Tam se zvuk rádia stává součástí toho prostoru i prostředí, mozek ho klidně odfiltruje a celkem není problém. Sluchátka vám ale vyrobí vlastní mikrosvět oddělený od toho vnějšího a velmi sníží vaše soustředění na práci i zhorší rekce na vnější podněty.
Když uvedu příklad, pokud vedle sebe postavím dva mechaniky, ať rozeberou a smontují motor auta, tako ten se sluchátky bude muset některé operace opakovat, protože zapomene strčit nějakou součástu, která tam měla být před montáží, stejně mu nakonec pár součástek zbude a bude bohatší o dvě zranění, jak si někde něco skčípl.
Ahoj, ty koss pathfinder mám také vyhlídnuté ty s nimi máš nějakou zkušenost? Dokázal by si k něčemu přirovnat jak hodně tlumí okolní hluk? Díky
Tlumí hodně, ale ty špunty by se měly zmáčknout a strčit do uší, tam se opět vytvarují a utěsní. Originální materiál nabyde na objemu tak rychle, že to člověk nestačí do ucha strčit. První co jsem udělal tak jsem ten originální špunt vyměnil, za vlastní výrobu z protihlukových špuntů, které se po sežmoulání znovu vytvarují po několika desítkách vteřin a potom to začalo být opravdu super.
Dobrý den, snad upřesněte, zda hledáte protihluková sluchátka (proti poškození sluchu) nebo sluchátka hudební, která nemají pouštět do hudby okolní hluk. Zdravím!
doplněno 20.04.14 11:24:Já bych raději volil uzavřená sluchátka s dobrou izolací od okolí. Něco je snad viz odkaz.
Ne nehledám protihluková sluchátka, ale hudební sluchátka, které nepropouštějí hluk, aby ta hudba byla slyšet.
Existuje typ sluchátek, které vysílají nějakou protifázi, tím tlumí okolní nežádoucí hluk.
Kolega z práce mi o tom dříve říkal, ale teď ho nemám po ruce.Zeptejte se u prodejců někdo to určitě bude vědět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.