Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zakoupil jsem přes internet u velké firmy LED Tv pro své starší rodiče. Česká pošta přivezla v černé folii balík nic nenasvědčující venkovní porušení a rodiče jej v klidu převzali. Přijel na zavolání jejich známý aby jim pomohl televizi připojit k settoboxu a naladit. Po rozbalení černé foli zjistili že pod ní není kartonový obal ale jen spodní a horní polystyrenové výztuhy a zbytek bubliková folie. Poté tedy již nemile překvapeni postavili a zapnuli televizor k el. síti a následoval šok ze kterého se nemohou již druhý den vzpamatovat. Na černé obrazovce se objevili modré fleky a pavouk prasklin po celé ploše. Okamžitě jsem se rozjel do třicet km vzdáleného bydliště rodičů, vše nafotil a zkontaktoval se s reklamačním odď. Po neděli jen ještě vyplnit rekl. tabulku a přidat vyjádření pošty. Mám ale obavu o peníze rodičů kteří balík uhradili dobírkou ale i o jejich zdraví.
Prosím, jak to vidíte Vy?
Při nákupu po internetu je možné do 14 ti dnů zboží vrátit bez udání důvodu.To by bylo asi nejlepší řešení, Když uplatníte jen reklamaci,mohla by být nějaká tahanice o způsobu převzetí od poštovního mužíčka.Někteří prodejci přes internet upozorňují,že zboží má být překontrolováno před zaplacením.Zákon to sice nezná,ale mohou být průtahy.
Dobrý den, souhlasím s předchozí odpovědí,jen nevím, jestli se to vrácení do 14 dnů povede, když budete vracet poškozenou tv? A jak se ptáte, jak to vidíte vy? Jednoznačně to vidím tak, že se maj věci nakupovat v kamenných obchodech, ne v eshopech a nechat si vše vyzkoušet. Já jsem si před lety kupoval tv v Tescu, o nějakém zapnutí tv nechtěli ani slyšet, tak jsem si nechal zavolat vedoucího elektra, ukázal mu peníze v hotovosti a řekl mu, že ty peníze mohou být Tesca, ale také nemusej ! Že to záleží jen na tom, jestli vybalovač zboží vyndá tv z kartonu a strčí její kabel do el zásuvky a tv se rozsvítí. Mlel něco o nestandartním postupu, tak jsem mu naznačil, že to je normální, že je spíš nestandartní nepředvést funkčnost prodávaného zboží. No, ale povedlo se dle mého a tv mám doma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.