Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkon motůrku pro minicirkulárku

Od: ivosisko® odpovědí: 3 změna:

Ahoj, chci si postavit malou "cirkulárku" pro řezání tenkých "měkkých" plechů, překližky a jiných modelářských materiálů (něco jako Proxxon). A nyní stojím před problémem výběru vhodného motorku. Takže zde bych potřeboval poradit, jak výkonný a kolikaotáčkový motorek vybrat (anebo poradit kde by mi poradili :) ). Mám představu 18ti voltového motoru, neb už nějaká zařízení od Proxxonu mám a mohl bych to krmit ze stejného zdroje (byde-li výkonově stačit).

Děkuji za rady a nápady, Ivo.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

určitě se motorek najde, na veletrhu Ampér jich bylo vystaveno mnoho, ale firmu bohužel nevím.. měl bystačit motor do 3000ot...

3000 ot rozhodně nestačí, i pily s kotoučem o průměru 300mm používají otáčky okolo 4000, jde o přijatelnou řeznou rychlost - tedy obvovovou rychlost kotouče.

Ale k dotazu - velmi dobrý návod na modelářskou pilku je třeba zde :

rcmania.cz/...

přičemž jako pohon je použita Mega pětistovka s převodovkou.

hodnocení

0x

Co se týká výkonu, samozřejmě čím víc, tím líp. A otáčky? Ty musíš vymyslet podle použitýho kotouče.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cirkulárka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]