Nejste přihlášen/a.
Ahoj postavil jsem si zesilovač s integrovaným obvodem TDA 7375 zapojeným do dvojitého můstku a jako předzesilovač jsem použil výstup pro sluchátka u reproduktorů Genius SP-M200 a potřeboval bych poradit, s reprobednama. měl jsem tam zapojené paralelně dva čtyřohmové reproduktory a jeden dvou ohmový rezistor (nebyly výkonové), ale při maximálním výkonu, tak aby nebyl zesík přebuzený se mi oba (v obou bednách) spálily a já bych potřeboval poradit s tím, kolika watový rezisrtory bych tam měl dát aby přežily proud aspoň 3,5A
Za odpověď předem děkuji
1/ výkon odporu poznáte už podle jeho velikosti. Když menší shořel, nahraďte jej rozměrově dvakrát větším.
2/ promiňte, ale toto je hodně amatérské řešení, úplně mimo obor. Předpokládám, že jeden reproduktor vaší soustavy je výškový a druhý hloubkový. Pak se problém se zapojením řeší přes vyhýbky. Výškový reproduktor je zapojený v sérii přes kondenzátor, který do něj nepouští hluboké frekvence a hloubkový reproduktor je zapojený v sérii s tlumivkou, která do něj nepouští vysoké frekvence. Tyto vyhýbky se dají poměrně snadno spočítat a výrobu zvládnete v kuchyni na koleně. Pak soustava dvou paraleleně zapojených čtyřohmových reproduktorů na odpor čtyři ohmy. Možná se vám to zdá divné, ale je to tak. No a hlavně, v takové soustavě se neztrácí žádný jalový výkon, tak jako v té, co máte ve vašem schemátku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.