Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, mám dotykový mobil, celkem starý, kupovala jsem ho roku 2009. Nyní se mi odlepila ochranná folie od obrazovky, nalepila jsem ji zpět, ale jsou pod ní vzduchové bublinky a nějaký bordel. Co mám dělat? Mám ji tam zatím nechat nebo odlepit? Ale nechci mít poškrábaný displej. Nepůjde to nějak vyměnit? A případně kolik to bude stát? A kam s tím mám jít? A do té doby, do výměny, mám tam něchat tu starou folii nebo odlepit. Díky moc.
Pokud nejste extra zručná, tak si kupte fólii tam, kde vám ji i nalepí. Jsou docela drahé a bez praxe to napoprvé těžko nalepíte bez chyby. Třeba v electroworldu to dělají.
Z jejich stránek: "Využijte nové služby na našich prodejnách - lepení ochranných folií na tablety a mobilní telefony! "
doplněno 19.04.14 19:04:Displej jemně očistit nejlépe čistícím ubrouskem na brýle. Pokud jej nosíte v pozdře, tak není důvod se obávat. Pokud pouzdro nemáte, stačí fusekle.
Ty rezistivní displeje jsou bohužel z principu dost měkké. Když už to chcete mít v kapse kalhot bez pouzdra, tak se naučte to dávat displejem směrem k tělu, jinak se opřete o roh stolu a je po něm. Ale zas epozor na cvočky riflí, ty umí kupodivu škrábnout i gorilla glass.
Ahoj, jenom můj názor: Pokud jsou pod folií nějaká zrníčka, prachu a pod., tak bych fólii radši sundal a u tak starého mobilu neřešil. Ovšem taky záleží na tom, co je to za mobil. Já kupoval fólii na nový mobil ve Vodafone (2 kusy za cca 150,-) a protože jsem se pokusil ji nalepit sám, tak jsem pochopitelně jednu zničil. Nevím, jestli nějaký servis nalepení fólie nabízí, ale já se přesvědčil, že s tím nikdo nechce mít nic společného, právě pro možnost zničení. Takže je nejlepší si najít šikovné ruce ve svém okolí. Pokud si tedy na to netroufneš sama.
doplněno 19.04.14 19:01:Anzi, záleží na tom, jak s ním zacházíš. Já mám pouzdro s pevným krytem přes displej, někdo ho klidně hodí bez pouzdra do kabelky vedle klíčů.
Díky hoši. Já bych ji raději odlepila, ona se sama odlepuje, je tam hodně vzduchových bublin a prach pod ní šel docela určitě. Ale zajímá mě, jestli to pak má cenu, kdybych ten mobil měla třeba týden bez folie tu folii tam dávat...
Dávat folii se vyplatí vždy i pokud už nějakou neopatrností na displeji nějaké škrábanečky vzniknou, folie je zamaskuje.
Už jsem tu folii sundala a vyhodila. Není cesty zpět. Budu muset nosit mobil v pouzdře, nedá se nic dělat.
anzionka.
requied má sice pravdu, ale tu fólii je nutno i osušit a to se těžko povede bez toho, aby na ní úlpělo zase nějaké zrnko prachu, které po nalepení na displej bude zase způsobovat nevzhledné fleky. Jediná spolehlivá možnost je koupit fólii novou.
Omývání fólie už jsem taky zkoušel a věřte tomu, že to je většinou zbytečná práce
Nošení mobilu v kapse, kde už nic jiného není je bezpečné. Já osobně jsem na mobilu z těchto důvodů ochrannou folii nepoužíval. Nikdy, ani když bylo okénko displeje plastové. Nyní mají dotykáče tvrdé těžko poškrábatelné materiály, takže ochranná folie je jak prezervativ na robertkovi
A co si myslíte o nošení mobilu bez pouzdra v kapse u džínů, mám docela objemné pouzdro, které se obtížně dává do kapsy a trčí z ní... Já si myslím, že se v kase poškrábat nemůže. Samozřejmě, že když ten mobil dám do batohu spolu s klíčema, že ho dám do toho pouzdra... A říkám si, že když ten mobil vydržel 5 let s tou folii, která byla jenom troiíčku poškrábaná, tak vydrží dalších 5 let bez té folie, i když s ním budu zacházet jako doposud, ne? A za deset let si stejně koupím jinej...
doplněno 19.04.14 22:36:bmbx: Když já nemám nejnovější mobil. Ohledně toho, že dnešní mobily mají odolný displej... Mám rezistivní displej, nikoliv dotykový. Ale v kapse ho tedy budu nosit bez pouzdra a basta. :D A asi taky bacha na pokládání displejem dolů, to je můj zlozvyk...
Ale já přece zmínil i plastový displej
Nosil jsem takové mobily také běžně v kapse, bez ochranné fólie a pokud se stalo, že se mi tam objevil nějaký ošklivý drápaneček, tak vyleštění zubní pastou to jistilo
pokud má mobil rezistivní displej tak na něm se pracuje stylusem a to rozhodně ochrannou folii nalepit co nejdříve.
Tak já nevím, z čeho je ten můj displej vyrobený, že... Zas takový odborník nejsem. Ale díky, každopádně už to nejde změnit, folie je pryč, novou neplánuji... Takže asi tak.
doplněno 19.04.14 22:45:A stylusem nepracuji.
Praivo, děkuji ti za snahu, ale už se to vyřešilo tak, že jsem zašla do jednoho obchodu, kde lepí ochranné folie na tablety a dali mi tam folii i na můj mobil. A zatím maximální spokojenost. Sami to nalepili, žádné vzduchové bubliny, všechno v pohodě. Taky jsem si to musela zaplatit, ale stálo to za to.
praivo:
když jsem psal o stylusu, tak jsem ještě nevěděl o jaký mobil jde, v dobách rozvoje PDA a chytrých telefonů s tímto systémem displejů se většinou stylusy používaly
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.