Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nevysvětlil by mi někdo jak zapojit ele. telefon v paneláku?
Co znamená těchto 6 pojmů ke svorkám?
1. lock release
2. common terminal
3. telephone microphone
4. telephone loudspeaker
5. electronic call
6. buzzer
Děkuij mockrát elektrikářům
2x
1 - tlačítko na otevření dveří - elektronický vrátný
2 - Společná zem
3 - drát k mikrofonu
4 - drát ke sluchátku
5 - prozvánení z jiného domácího telefonu
6 - zvonek od dveří
Porovnejte se zapojením Stropkováckých DT nebo dejte typ Vašeho DT, zkusíme pohledat podle čísel kontaktů...

Podle obrázku jsem se snad moc nespletel, jen upřesním
5 - zvonek přes reproduktor ve sluchátku
6 - zvonek přes vestavěný bzučák
záleží na verzi systému...
Děkuji, můžete mi vysvětlit jaký je mezi 5 a 6 rozdíl? pokud mm svůj zvonek tak ho napojím do 6ky a pokud je vestavěný v telefonu tak do 5ky?
Děkuju
Venku nebo v telefonu můžete mít klasický zvonek nebo bzučák, ten je na šestku, stačí mu střídavá sinusoida. Na pětku se to připojuje v případě, že vyzvání sluchátko od telefonu, takže vlastně reproduktor - ten vyžaduje jinou modulaci signálu, aby měl rozumný "zvuk".
Kde?
... jste to viděl?
pokud napsané na chodbě na krabičce, může to být Telefonní rozvod - pevná linka, značila to tak Telefonica, dnešní O2...
doplněno 17.04.14 22:22:... ale pokud z toho kouká kohoutek, může to být Teplá voda nebo Topení...
![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.