Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení ele. telefonu - schéma

Od: betan odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

nevysvětlil by mi někdo jak zapojit ele. telefon v paneláku?

Co znamená těchto 6 pojmů ke svorkám?

1. lock release

2. common terminal

3. telephone microphone

4. telephone loudspeaker

5. electronic call

6. buzzer

Děkuij mockrát elektrikářům

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x
Tipnu si
1 - tlačítko na otevření dveří - elektronický vrátný
2 - Společná zem
3 - drát k mikrofonu
4 - drát ke sluchátku
5 - prozvánení z jiného domácího telefonu
6 - zvonek od dveří
Porovnejte se zapojením Stropkováckých DT nebo dejte typ Vašeho DT, zkusíme pohledat podle čísel kontaktů...
Zapojení ele. telefonu - schéma

doktpr365*
hodnocení

2x

1. Uvolnění zámku
2. Společná svorka
3. Telefonní mikrofon
4. Telefonní reproduktor
5. Elektronické volání
6. Bzučák

buss
hodnocení

0x

Už se to tu nedávno řešilo, pohledej v historii.

betan
hodnocení

Ještě je tu obrázek

Zapojení ele. telefonu - schéma #2
hop®

Podle obrázku jsem se snad moc nespletel, jen upřesním

5 - zvonek přes reproduktor ve sluchátku
6 - zvonek přes vestavěný bzučák

záleží na verzi systému...

betan
hodnocení

Děkuji, můžete mi vysvětlit jaký je mezi 5 a 6 rozdíl? pokud mm svůj zvonek tak ho napojím do 6ky a pokud je vestavěný v telefonu tak do 5ky?

Děkuju

hop®

Venku nebo v telefonu můžete mít klasický zvonek nebo bzučák, ten je na šestku, stačí mu střídavá sinusoida. Na pětku se to připojuje v případě, že vyzvání sluchátko od telefonu, takže vlastně reproduktor - ten vyžaduje jinou modulaci signálu, aby měl rozumný "zvuk".

a ještě upřesním, že DT ze Stropkova, pokud bylo použito sluchátko jako reproduktor signálu zvonku, měly zabudován tónový generátor v napájecím zdroji, označen svorkou G; tím byl signál vyřešen pro všechny bytové telefony (nemusel být generátor tónu v každém bytovém telefonu)

betan
hodnocení

Děkuji, je mi vše už konečně jasné

betan
hodnocení

Prosím vás co ještě znamená zkratka DT? je to napsané na krabicích na chodbě v paneláku.

hop®

Domácí (nebo Domovní) Telefon :)

betan
17.04.14 22:10
hodnocení

Díky ;)

betan
hodnocení

A ještě jsem tam vidělt "T" to je co?

hop®

Kde?
... jste to viděl?

pokud napsané na chodbě na krabičce, může to být Telefonní rozvod - pevná linka, značila to tak Telefonica, dnešní O2...

doplněno 17.04.14 22:22:

... ale pokud z toho kouká kohoutek, může to být Teplá voda nebo Topení... ;) :-D

betan
hodnocení

Dobrý den,

viděl jsem tam ještě "DR" nevíte někdo co je to?

Děkuji

rozhlas po drátě, kdysi se dělaly rozvody skoro všude, i když u nás ve městě nebyl drátový rozhlas provozován

betan
hodnocení

To je jako co rozhlas po drátě? Jako rádio? Pokud ano tak se to určitě už nepoužívá?

nepoužívá, bylo to hlavně v Praze a některých větších městech

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]