Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
kdo se vyznate v oboru, udajne datova SIM karta oproti klasicke GSM vysila signal i v pripade vypnuteho zarizeni, tedy mobilu?
Je tomu tak? Kdosi mi to tvrdil, moc se mi tomu nechce verit. Uziti by bylo suprove, hozeny vypnuty telefon s datovou sim nekde zahrabany v aute jako sich, kdyz ho nekdo stipne, dalo by se efektivne lokalizovat.
Diky ![]()
Nevysílá simkarta (žádná), ale mobil.
Každý mobil, pokud je zapnutý, tak může vysílat (i když nevoláš nebo nedatuješ, tak v určitých intervalech mobil se sítí komunikuje).
Pokud je mobil vypnutý, nevysílá ani nepřijímá (ledaže by platily různé konspirační teorie nebo scénáře z amerických filmů).
Oproti obyčejné SIM je rozdíl jen v tom, že jsou zablokované hlasové služby a platí se jen za data. I u normální SIM pokud telefon podporuje datový přenos, tak telefon občasným vysíláním "udržuje spojení" i v režimu internetu.. Jinak se dá z datové SIM udělat obyčejná a nebo obráceně (můj případ)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.