Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Datova SIMkarta - kdy vysila a kdy ne?

Od: harryho* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

kdo se vyznate v oboru, udajne datova SIM karta oproti klasicke GSM vysila signal i v pripade vypnuteho zarizeni, tedy mobilu?

Je tomu tak? Kdosi mi to tvrdil, moc se mi tomu nechce verit. Uziti by bylo suprove, hozeny vypnuty telefon s datovou sim nekde zahrabany v aute jako sich, kdyz ho nekdo stipne, dalo by se efektivne lokalizovat.

Diky :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A jak by to ta sim karta asi udělala, když je vypnutý telefon?

hodnocení

0x

Nevysílá simkarta (žádná), ale mobil.
Každý mobil, pokud je zapnutý, tak může vysílat (i když nevoláš nebo nedatuješ, tak v určitých intervalech mobil se sítí komunikuje).
Pokud je mobil vypnutý, nevysílá ani nepřijímá (ledaže by platily různé konspirační teorie nebo scénáře z amerických filmů).

harryho*
hodnocení

No me to prave prijde taky minimalne divne, taky jsem tomu moc nechtel verit, diky za vyvedeni z omylu :)

kunas
hodnocení

0x

Oproti obyčejné SIM je rozdíl jen v tom, že jsou zablokované hlasové služby a platí se jen za data. I u normální SIM pokud telefon podporuje datový přenos, tak telefon občasným vysíláním "udržuje spojení" i v režimu internetu.. Jinak se dá z datové SIM udělat obyčejná a nebo obráceně (můj případ)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]