Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový lepší kompakt

Od: samkovaosobne odpovědí: 11 změna:

Syn mi rozbil kompaktní fotoaparát Sony H55 - nejde přepínat režimy

Jaký byste mi doporučili, aby byl skoro tak dobrý jako DSLR (tu už moc netahám! - Sony A500 vlastním)

Canon Powershot G16 nebo něco jiného? Peníze nejsou omezující, v podstatě.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Být vámi tak zůstanu u Sony a vyberu si nástupce tohoto modelu. Takže opět nějaké Háčko, pokud nerozhodují finance, tak nějaký RX ale ty mají menší rozsah zoomu. Nebo NEX, ale to už se blížíte k nevýhodám zrcadlovky - není tak velký, ale už budete k tomu tahat výměnné objektivy.

samkovaosobne
hodnocení

Našla jsem tento.

obchod.fotoskoda.cz/...

Toť on? Je dražší...

Ano, má sice menší rozsah zoomu než vaše Háčko, ale má větší snímací čip a tím se víc blíží kvalitě zrcadlovky

samkovaosobne
hodnocení

Stojí jako dve Háčka :(

To už záleží na vás co a jak je pro vás důležité, pokud vám vyhovovalo Háčko, tak jděte opět do Háčka, osobně si myslím, že cena RX není zcela úplně úměrná užitným vlastnostem :)

samkovaosobne
hodnocení

Dekuji Vám.

samkovaosobne
hodnocení

Mám RX100 a je to skvělý kousek! Moc díky! Původně jsem do Sony vůbec už nechtěla... Omylem jsem si šáhla na sklo objektivu, je tam otisk palce. Našla jsem doma čisticí pero od Fomei - nové. Ta věc ale černí, musela jsem to pak stejně vzít hadříkem, co byl v balení. Moc moc se bojím, abych si takový poklad nepoškrábala. On i ten štětec pouští chlupy :( Typ CP-1.

samkovaosobne
hodnocení

Pak jsem se ještě dívala na RX100 II - ten má ještě horší poměr cena/výkon, ale vlastnostma by byl výbornej - otočný LCD displej by se mi hodil, např. při focení selfie :) A to wifi přes androidí telefon... paráda! A na ebay.com je levnější než RX100 - ale kdoví, jakou bych musela platit částku za daň/clo? A hlavně je to bez záručního servisu, že ano... (vybírala jsem jen Shipping Free)

mirex*
hodnocení

0x

Zvážil bych taky Olympus Stylus 1. Malé tělo, větší čip, slušný zoom se stálou světelností 2,8, pěkný hledáček a vůbec...

samkovaosobne
hodnocení

No ten Olympus ma dobry vlastnosti, jen je trochu většího těla.

Olympus vyráběl krásné stroje v dobách filmu, v digitálních fotoaparátech nějak pokulhává, troufl bych si říci, že ze známých fotografických značek je zcela nakonci žebříčku.

doplněno 24.04.14 12:04:

K záruce bych si dovolil poznamenat a budu se opakovat - proč u nás většina lidí kupuje cokoliv s myšlenkou co bude dělat až se to rozbije a ne s myšlenkou jakou mu to udělá radost tím že mu to bude bezchybně sloužit? Uvědomte si, i technika má duši a jak k ní přistoupíme, tak se nám odvděčí :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]