Nejste přihlášen/a.
Syn mi rozbil kompaktní fotoaparát Sony H55 - nejde přepínat režimy
Jaký byste mi doporučili, aby byl skoro tak dobrý jako DSLR (tu už moc netahám! - Sony A500 vlastním)
Canon Powershot G16 nebo něco jiného? Peníze nejsou omezující, v podstatě.
Být vámi tak zůstanu u Sony a vyberu si nástupce tohoto modelu. Takže opět nějaké Háčko, pokud nerozhodují finance, tak nějaký RX ale ty mají menší rozsah zoomu. Nebo NEX, ale to už se blížíte k nevýhodám zrcadlovky - není tak velký, ale už budete k tomu tahat výměnné objektivy.
Ano, má sice menší rozsah zoomu než vaše Háčko, ale má větší snímací čip a tím se víc blíží kvalitě zrcadlovky
To už záleží na vás co a jak je pro vás důležité, pokud vám vyhovovalo Háčko, tak jděte opět do Háčka, osobně si myslím, že cena RX není zcela úplně úměrná užitným vlastnostem
Mám RX100 a je to skvělý kousek! Moc díky! Původně jsem do Sony vůbec už nechtěla... Omylem jsem si šáhla na sklo objektivu, je tam otisk palce. Našla jsem doma čisticí pero od Fomei - nové. Ta věc ale černí, musela jsem to pak stejně vzít hadříkem, co byl v balení. Moc moc se bojím, abych si takový poklad nepoškrábala. On i ten štětec pouští chlupy Typ CP-1.
Pak jsem se ještě dívala na RX100 II - ten má ještě horší poměr cena/výkon, ale vlastnostma by byl výbornej - otočný LCD displej by se mi hodil, např. při focení selfie A to wifi přes androidí telefon... paráda! A na ebay.com je levnější než RX100 - ale kdoví, jakou bych musela platit částku za daň/clo? A hlavně je to bez záručního servisu, že ano... (vybírala jsem jen Shipping Free)
Zvážil bych taky Olympus Stylus 1. Malé tělo, větší čip, slušný zoom se stálou světelností 2,8, pěkný hledáček a vůbec...
Olympus vyráběl krásné stroje v dobách filmu, v digitálních fotoaparátech nějak pokulhává, troufl bych si říci, že ze známých fotografických značek je zcela nakonci žebříčku.
doplněno 24.04.14 12:04:K záruce bych si dovolil poznamenat a budu se opakovat - proč u nás většina lidí kupuje cokoliv s myšlenkou co bude dělat až se to rozbije a ne s myšlenkou jakou mu to udělá radost tím že mu to bude bezchybně sloužit? Uvědomte si, i technika má duši a jak k ní přistoupíme, tak se nám odvděčí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.