Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka stavu baterie

Od: rakosa odpovědí: 8 změna:

Zdravím

Chci se zeptat dá se nějak jednoduše udělat signalizace stavu 12V Pb akumulátoru?

Například s použitím tří ledek tak že dvě zelené a jedna červená, s tím že zelené budou postupně přestávat svítit při poklesu stavu baterie.

Děkuji za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kontrol
hodnocení

0x

Dobrý den,tady na této stránce máte něco podobného stojí to jen 65kč,jednoduší než aby jste to vyráběl

kontrol

omlouvám se,tady je odkaz: elektronicke-stavebnice.c/...

hodnocení

0x
Odkaz na různé testery
google.com/...

rakosa
hodnocení

upřesňuji: bude se jednat o gme.cz/... zabudovanou v plastovém boxu a ten indikáror s vypínačem zabudovaný u ní.

Já jsem si na podobné použití pořídil toto - aukro.cz/...

Mám přesný údaj a stojí stejně jako nějaké stavebnice s LEDkami

buss
hodnocení

0x

S LEDy to není nic přesného, jedině kdyby přesně indikovalaa pokles pod nějakou hodnoitu. Lépe nějaký Vmetr.

S ledkami lze udělat indikaci dostatečně přesně a podle mě je lepší mit indikaci např, zelená - plná, žlutá - polovybitá, červená vybitá, než čučet na čísla :)

rakosa
hodnocení

já nic přesného nepotřebuji, jenom abych viděl jestli je v baterce šťáva nebo už ne. Záleží my spíš na proudu než na V přes ovládycí panel na tom bude meta-pyro.cz/... s těmy třemy diodamy by to pro mě bylo tak nějak optimální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]