Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký mobil jako domácí VoIP SIP telefon wifi

Od: kangaroo* odpovědí: 1 změna:

Sháním vhodný mobil, který by sloužil jako klasický mobil do terénu a v případě domu přes wifi router jako VoIP SIP telefon pro levné či zadarmo volání s rodinou? Podmínky: mobil bude pro moje senior rodiče, takže představa snadné a rychlé ovládání (přepnout či vybrat mezi klasickým voláním a VoIP na 1-2 zmáčknutí) dále nejlépe asi Nokia verze s klasickou klávesnicí a slušnou výdrž baterie. Takže já koupím, nastavím parametry VoIP SIP a Wifi připojení k routeru a oni jen budou volat a dobijet baterku (případně nejlépe stolní nabíječku) a jen zvolí přes kterého operátora volat. Jakékoliv další funkce telefonu beru jako plus a cenový limit bych viděl u secondhand koupě do 1000Kč. Díky za doporučení vhodného mobilu.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dala by se vzít některá Nokia Ashas s S40, ty jsme dříve hodně doporučovali. Poměrně jednoduše se přepíná jak volat. I dnešní Androidy jsou už na tohle poměrně dobré, dají se nastavit tak, že před hovorem to nabídne přes co se spojit. No ale stejně si nemyslím, že je to pro starší lidi ideální řešení. Pokud budou chtít být přes WiFi pořád na příjmu, bude telefon hrozně žrát baterku. Já jsem našim sehnal na doma klasický starší VoIP adaptér a k němu připojil analogový bezdrátový telefon. Čísla volajících to zobrazuje, baterka vydrží mnohonásobně dýl a líp se to ovládá - pro konzervativní starší lidi super a cenově taky v pohodě. Je tam nastavené zpožděné paralelní zvonění, takže když jim zavolá někdo na pevnou a nejsou doma, po 15 vteřinách se to přesměruje na mobil. Z mobilu volají většinou přes přednastavený callback.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]