Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeji.
Mám potřebu sledovat vyhrazený prostor: Bydlím v přízemí, jednou za čas pod mýmy okny, v prostoru "lodžie" nacházím známky cizí přítomnosti. Lodžie v uvozovkách proto, že se nejedná o plnohodnotnou lodžii, jakou mají sousedi nademnou, s balkonovými dvěřmi. Protože mám přízemní byt, tak tam nemám balkonové dveře, pouze okna z bytu. Ovšem není tam ani zábradlí, které by vymezovalo prostor "lodžie". Chtěl bych vyhmátnout, kdo tam chodí. Proto bych chtěl použít nějakou kamerku.
Podmínky:
rozlišení 640x480, max 1024x768, slušný obraz za světla, (ne rozplizlý, který jsme znali z prvních fotomobilů)
záznam na paměťovku
fotky - snímky každých několik vteřin, od spuštění do zaplnění karty nebo vypnutí
možnost trvalého napájení, čili ne baterie
Chci to někam pověsit, píchnout do zásuvky (patrně adaptér a USB, nebo klasický napájecí konektor), neřešit další propojení s čímsi dalším.
Ve výsledku chci jednou za pár dní projet v rychlosti fotky, nechci přetáčet hodiny videa, ani časosběrného. Chci se vyhnout i řešení propojení kamery na internet (zjišťování, jak na to). Vystačím si s vytažením karty, hodit do PC, projet velké náhledy fotek, smáznout a znovu dát do kamerky. Nemohu využít funkce rozpoznání pohybu, neboť okolo chodí lidé po chodníku... Ani nepotřebuji noční vidění, před lodžií mám lampu, místo je slušně osvětlené...
Víte jaké zařízení (jak se zařízení tohoto typu nazývá) hledat, popř. mi napovědět, co konkrétněji googlovat. Dobral jsem se prozatím ke kamerám do aut, IP kamerám, či CCTV systémům, ale ty nahrávají video, to ne-e.
Pavel
Jen pro upřesnění nároků, když chcete aby to fotilo stále, a ne podle detekce pohybu jako fotopast: Pokud to bude fotit např. každých 5 sekund a fotka bude mít 200 kB, tak za den to máte 12*60*24 = 17 280 fotek (což je mimochodem plná 4 GB karta) a vynásobeno několika dny.. To jen abyste věděl, co vás čeká uložit a zpracovávat, a že by bylo asi lepší uvažovat o tom, jak vyřešit, aby to fotilo pouze když se někdo ocitne ve vymezeném prostoru .
doplněno 03.04.14 16:35:Jinak mi není jasné, když tam není ani zábradlí, jak se pozná, že je to "lodžie" a ne jen prostě prostor pod oknem kam každý může.
doplněno 03.04.14 16:46:Ono by se to zřejmě obešlo i bez investice, jen s mobilem v nabíječce, který slušněji fotí. Většina z nás má v šuplíku pár starších mobilů. Pro "hloupý" mobil existují java aplikace, nebo vzít starší mobil s WM, nebo Androidem a nahrát jen potřebnou aplikaci, která zajistí focení v nastavených intervalech, nebo s detekcí pohybu.
Ano, vím, že budu sjíždět kolem 20 000 snímků. Ale čas na to mám k dispozici. Doma, částečně i v práci.
Lodžie má panelové boční stěny, z čela je ohraničena zábradlím, ze zadu stěnou mého bytu. Boční panelové stěny mám, mezi nimi natažené šňůry na prádlo, stejně jako sousedi nademnou. Zábradlí tam není. Podlaha lodžie souseda nademnou mi tvoří strop mého prostoru, stejně jako souseda nad ním atd. až do předposledního patra.
ohledně techniky vám poradí jistě další poradci. Chtěla jsem upozornit, že kamera má být schválena a registrovaná na úřadu pro ochranu osobních údajů. Pokud se jedná o veřejný prostor, kameru smí umístit policie, jinak musíte mít velmi závažný důvod. Monitorovaný prostor musí být viditelně označen. Načerno sice lze, ale co když si kamery někdo všimne a nahlásí? Hrozí slušná pokuta
O veřejný prostor se nejedná, ale i tak bych se dostal do kolize se zákonem, pokud bych ho natáčel na video. Cituji:
"zatímco k provozování kamerového systému nám dle zákona stačí umístit umístit na dveře cedulku, která piktogramem nebo textem upozorňuje na kamerový systém v objektu, při pořizování filmového záznamu si již musíme obstarat povolení."
Upozornění samozřejmě mám.
Možná se zeptám blbě ale když budete mít vevnitř v bytě cokoliv, čím budete snímat prostor ,,svýho okna", tak snad žádnej zákon neporušíte, nebo jo?.?.?.?
Pokud budete snímat okno, je vše v pořádku. Pokud budete snímat i to, co je vidět skrz okno, tak to v pořádku není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.