Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led v lednici

Od: laurina* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,mám dotaz,vzadu v lednici nad odtokovým kanálkem se mi dělá hrouda ledu dřív než stačí odtéci a ted mi to ucpalo odtokový kanálek.Prosím o radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

buď máte nastavenou moc nízkou teplotu chladničky - pod 4 st C, nefunguje odmrazování, popř. vadný termostat

doplněno 05.05.14 12:44:

je to jednoduchá chladnička nebo kombinace s mrazákem bez elektroventilu?

laurina*
hodnocení

je to kombinace s mrazákem,jestli má elektroventil nevím,nevím ani bohužel co to je.

termostat má jenom chladnička nebo i mrazák?

doplněno 05.05.14 12:53:

pokud má dva termostaty a jeden kompresor, společný pro chladničku i mrazák, pak je tam i elektroventil, který podle potřeby přepíná chlazení jednoho nebo druhého okruhu

laurina*
hodnocení

jen lednice

hodnocení

0x

Prvně bych zkusil vyčistit odtokový kanálek...

Do té dirky strčit třeba celé brčko nebo to prostě něčím prošťouchnout.

Pokud bude voda normálně odtékat, tak není důvod aby tam cokoli namrzalo.

"Do té dirky strčit třeba celé brčko"

pokud máte mrazák dole, potřebujete na prošťouchnutí docela dlouhý předmět. Brčko nestačí. Používám kus struny ze strunové sekačky (cca 80 cm).

hodnocení

0x

nechová se poslední dobou tak, že delší dobu chladí, popř. vypíná až po velmi dlouhé době? termostat máte nastaven na kolik? zkuste na nějaký čas nastavit termostat na minimum, zda namrzání ustane, řešil jsem podobný problém se stejným provedením, už máme novou kombinaci chladničky a mrazničky

doplněno 05.05.14 13:02:

protože původní namrzala proto, že chladivo se nestalo až na čidlo termostatu a ten nevypínal; verdikt známého servisáka - únik chladiva do izolace, neopravitelné; předtím asi rok zpět výměna ucpaného filtru plus kompletní naplnění chladivem; sloužila "pouze" 4 roky

doplněno 05.05.14 13:02:

chladivo se nedostalo

doktpr365*
hodnocení

0x

Pokud mrazák chladí normálně a v lednici se dělá vzadu bakule ledu a běží stále kompresor tak taky může být málo chladiva-únik. Chladivo je nejprve nastřikováno do mrazící části kde se odpaří a do ledničky už není co nastřikovat,nebo spíše jen malé množství.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]